Quines formacions hi ha sobre el sector agrícola?

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Eugenia Ifer
A Catalunya, L’any 2022, a Catalunya, 51.300 persones van treballar a l’agricultura i ramaderia. Font: Canva.
A Catalunya, L’any 2022, a Catalunya, 51.300 persones van treballar a l’agricultura i ramaderia. Font: Canva.
El sector agrari i pesquer va representar un 1,1% del valor afegit brut (VAB) de l'economia catalana durant l’any 2021.  Font: Canva.
El sector agrari i pesquer va representar un 1,1% del valor afegit brut (VAB) de l'economia catalana durant l’any 2021. Font: Canva.

Quines formacions hi ha sobre el sector agrícola?

Autor/a: 
Eugenia Ifer
Suport Tercer Sector

Resum: 

Les entitats del tercer sector i l’Administració pública ofereixen formacions i xerrades sobre el sector agrícola i ramader.

Les persones interessades a formar-se al sector agrari o ramader poden escollir, segons els seus objectius, entre formacions a la universitat o a les escoles agràries del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, o bé, fer formacions organitzades per organitzacions agràries.

Ramaderia extensiva amb enfocament agroecològic

L’Escola de Pastors de Catalunya ofereix una formació de sis mesos i mig enfocada a la ramaderia extensiva amb un enfocament agroecològic. El curs està dividit en 10 setmanes de classes teòriques i 4 mesos de pràctiques en finques ramaderes repartides al territori català.

Per poder participar en la formació s’ha de tenir mínim divuit anys i tenir carnet de conduir. El preu de la matrícula és de 1.500 € que inclou la formació, l’allotjament i la manutenció durant el període lectiu.

Formació i transferència tecnològica

L’entitat Unió de pagesos ofereix un pla de formacions durant tot l’any. Aquests cursos tenen la intenció de professionalitzar i fer competitiu el sector agrari. Es pot consultar l’agenda de formacions ‘aquí’.

Formacions tècniques

La Fundació Emys ofereix formacions i xerrades tècniques sobre agricultura ecològica durant tot l’any. La majoria de cursos es fan en línia i són gratuïts.

Formacions a distància

L’Escola Agrària de Mas Bové, un centre públic del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya ofereix formacions a distància sobre el sector agrícola i ramader durant tot l’any menys a l’agost. Les inscripcions s’han de fer com a mínim tres setmanes abans de l’inici del curs.

Afegeix un comentari nou