Gràcia viu la seva desena Verdinada

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Gràcia viu la seva desena Verdinada

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

Durant el mes de març la Verdinada porta al barri de Gràcia de Barcelona una rica agenda d'activitats ambientals.

Des de fa 10 anys els Lluïsos de Gràcia organitzen la Verdinada. Enguany, amb la col·laboració d'entitats ambientals com Depana i la Scea, la Verdinada ofereix, entre el 4 i el 27 de març, sortides de descoberta de la natura, xerrades, tallers per la sostenibilitat i exposicions ambientals, a banda d'una calçotada ecològica.

Dissabte per la sostenibilitat

Sota aquest nom se celebra, dissabte 11 de març, una calçotada ecològica, que anirà acompanyada de tallers d'horticultura urbana, de reparacions i posada a punt de bicicletes, i de reparació i reciclatge d'objectes i materials. La calçotada estarà coorganitzada per l'Agrupament Escolta de Lluïsos de Gràcia.

Voluntariat ambiental amb Depana

Eestà previst a una acció forestal a la Font del Gos, a Collserola, diumenge 12 de març, amb Depana, en la que es realitzaran tasques de manteniment dels arbres i arbustos replantats en actuacions anteriors i eliminació d'espècies invasores i neteja a fons de l'espai.

Parlant de residus

Del 13 al 27 de març es pot visitar a la seu dels Lluïsos de Gràcia, l'exposició "On van els residus?". Dijous 16 de març es realitzarà un taller Recuina, per aprendre a reduir els residus a la llar i lluitar contra el malbaratament alimentari. Dissabte 18 de març està organitzada una visita guiada a la planta de compostatge de Torrelles de Llobregat, on la fracció de residu orgànica esdevé compost d'ús per a l'agricultura i la jardineria.

Descoberta de la natura

Dissabte 18 de març Depana organitza una caminada naturalística al tram final del riu Besos, per observar la fauna i aprendre la dinàmica i les problemàtiques del riu, mentre que dijous 23 de març està prevista una xerrada per aprendre a identificar les aus marines. Divendres 24 una sortida vespertina a Sant Llorenç del Munt ajudarà a apropar-se al món dels ratpenats. Diumenge 26 de març es pot celebrar el dia mundial de l'Aigua participant en un itinerari de descoberta d' algunes de les fonts de la Serra de Collserola, com la font de la Marquesa, del Miracle i de Sant Medir.

O, si es prefereix, visitar la Punta de la Mora, espai litoral tarragoní preservat de l'especulació urbanística. Es realitzarà un recorregut entre la platja llarga i la punta de la mora per observar el paisatge vegetal l'únic savinar litoral, les pinedes i els matollars de llentiscles i margallons.

La Societat Catalana d'Educació Ambiental organitza un taller de plantes remeieres dissabte 11 de març al Bosc de Turull, i un taller sobre com construir un jardí de papallones, dilluns 27 de març. Diumenge 19 es podrà aprendre a aproximar-se a la natura a través del dibuix, practicant algunes tècniques del dibuix naturalista.

Consulta el programa complet

Afegeix un comentari nou