Infants i natura durant les vacances nadalenques

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Infants i natura durant les vacances nadalenques

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

Les vacances escolars nadalenques, són també una oportunitat perquè els infants disposin temps per apropar-se a la natura, conèixer-ne els secrets i aprendre bones pràctiques ambientals. Us presentem algunes iniciatives de les entitats ambientals.

Casal Naturalista de l’Associació de Naturalistes de Girona

Els “Natus” proposen un Casal a La Vall de Sant Daniel, en que els nens i nenes podran estar cada dia plenament en contacte amb la natura, per descobrir i explorar quines plantes i animals hi viuen a l’hivern, i aprendre a fer de petits naturalistes. El Casal de l’Associació Naturalista posa especial èmfasi en el respecte pels infants i té en compte, en el temps de lleure, les premisses de l’educació lenta i respectuosa. Està dissenyat per a nens i nenes de 3 a 10 anys, en horari de matins. Les inscripcions poden ser per tot el casal o per dies. Les dates són s 23-24-28-29-30-31 de desembre i 4-5-7-8 de gener.

Casal de Nadal amb Xatrac La Casa del Mar

Xatrac organitza un Casal de Natura per a nens i nenes de 5 a 13 anys, a la Casa del Mar de LLoret, que els permetrà els infants entrar contacte amb la natura, aprendre a gaudir-ne, a respectar-la i conservar-la. A càrrec de monitors llicenciats en biologia o en medi ambient, titulats en lleure i amb experiència, es duran a terme activitats i projectes específics adaptats a cada nivell d’edat.

Campaments de Nadal de La Sorellona

La Sorellona organitza campaments de Nadal als Aiguamolls de l’Empordà, els dies 28,29 i 30 de desembre de 2015. Una ocasió per a nois i noies d'entre 6 i 14 anys de viure una aventura científica naturalística als Aiguamolls de l'Empordà.

Tallers de fauna i medi ambient amb Animal Latitude

L’Associació Animal Latitude organitza tallers sobre fauna i medi ambient per a nens i nenes de 5 a 12 anys, per aprendre d’una forma dinàmica i divertida. L'equip de l'associació són persones amb titulació de monitors, biòlegs o ambientòlegs. Els dies 28, 29 i 30 de desembre, de 9.30 a 12.30 h, a l'Hotel d'Entitats de Gràcia, Barcelona.

A l’Hort de Roquetes amb el Gepec

L’Escola de naturalistes del Gepec Lo Caro, Roquetes, convida nois i noies de més d’11 anys a aprendre i cuidar un hortet ecològic, tots els dimecres, de 17.00 h a 18.30 h. Més informació i inscripcions: escoladenaturalisteslocaro@gmail.com

Dilluns 28 de desembre a les 17.00 h, conviden al taller "La llegenda del picot i la mallarenga", en el que es construiran caixes nius, a Roquetes.

Afegeix un comentari nou