Les entitats ja es poden inscriure al ‘Let’s Clean Up Europe!’

LaviniaNext
Autor/a: 
Alba Marino
Boscos, platges o rius són els escenaris principals de l’operació de neteja que es planteja aquests dies a Catalunya Font: CC
Boscos, platges o rius són els escenaris principals de l’operació de neteja que es planteja aquests dies a Catalunya. Font: CC.
En la passada edició, Catalunya va participar en 309 accions de neteja, de les 16.840 que es van fer arreu d’Europa Font: CC
En la passada edició, Catalunya va participar en 309 accions de neteja, de les 16.840 que es van fer arreu d’Europa. Font: CC.
La iniciativa vol conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen incontroladament a la natura  Font: CC
La iniciativa vol conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen incontroladament a la natura. Font: CC.

Les entitats ja es poden inscriure al ‘Let’s Clean Up Europe!’

Autor/a: 
Alba Marino
LaviniaNext

Resum: 

La iniciativa de voluntariat ambiental és comuna a tota Europa i pretén conscienciar i sensibilitzar dels residus que s'abandonen a la natura.

Boscos, platges i rius són els escenaris principals de l’operació de neteja que es planteja a Catalunya. Entre el 8 i el 10 de maig de 2020 se celebra a Europa la setena edició del ‘Let’s Clean Up Europe!’ en què totes les persones poden participar voluntàriament en diferents accions de neteja dels espais naturals.

Conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen incontroladament a la natura i promoure accions de sensibilització i conscienciació són els objectius de la recollida dels residus abocats il·legalment al medi ambient.

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ja ha obert les inscripcions perquè associacions, administracions públiques, empreses, escoles o universitats puguin participar en les tasques de neteja. Les persones inscrites rebran un kit de material logístic, bosses de ràfia reutilitzable, guants protectors i armilles fins a acabar el període per omplir el formulari el 31 de març o esgotar existències.

La Comissió Europea, per la seva part, fomenta les accions de sensibilització per l’abocament incontrolat de residus, promovent canvis en els hàbits i comportament de la ciutadania per la cura del medi ambient.

En la passada edició, Catalunya va participar en 309 accions de neteja, de les 16.840 que es van fer arreu d’Europa amb l’ajuda de 20.535 persones voluntàries. A tot el continent es van arribar a recollir 86 tones de residus i enguany s’espera augmentar la xifra de deixalles retirades i de voluntariat després del temporal Gloria.

Paral·lelament, també estan obertes les inscripcions per la tercera edició de l'Ultra Clean Marathon que se celebrarà el pròxim 6 de juny. Al llarg del territori, també existeixen diverses activitats de recollida de residus, com ara les que es fan cada diumenge a la platja de la Barceloneta per part de l'entitat Pure Clean Earth i que estan obertes a qualsevol qui vulgui participar.

Afegeix un comentari nou