Àmbit de la notícia
Ambiental

L’Economia Verda i la Responsabilitat Social, oportunitats davant els nous reptes econòmics i socials

Autor/a
Associació Hàbitats
  • Espai tertúlia a les III Jornades de Custòdia Fluvial i Participació Social

El divendres 24 de febrer es van celebrar les III Jornades de Custòdia Fluvial i Participació Social amb el títol “Economia Verda, empreses compromeses amb el territori”al Centre d’Interpretació Històric Natural Molí del Foix a Santa Margarida dels Monjos amb una acollida molt positiva per part de les diferents organitzacions i particulars participants. 

Les jornades van posar de manifest les creixents oportunitats que les bones pràctiques de responsabilitat ecològica i social posen a l’abast de la societat en l’entorn de crisi i reconversió empresarial en què es troba immersa Catalunya.

Les jornades van posar de manifest les creixents oportunitats que les bones pràctiques de responsabilitat ecològica i social posen a l’abast de la societat

Pol Guardis, membre de la Junta Directiva d’Associació Hàbitats, entitat organitzadora de les jornades, va encetar les jornades donant la benvinguda a tots els assistents, participants i entitats col·laboradores. Seguidament, Imma Ferret, alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos, i Pau Mundó, director del Parc del Foix, van prendre la paraula per destacar els esforços que ambdós organismes realitzen en la protecció i difusió dels valors naturals i socials de la conca del Foix, així com l’interès de l’iniciativa que divendres congregava als assistents i participants. 

 

La jornada va continuar amb la conferència “Tendències actuals en l’àmbit de l’Economia Verda i l’emprenedoria verda” a càrrec de Mireia Cañellas del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, en la que va repassar els principals riscos i oportunitats que ofereixen els diferents àmbits de l’Economia Verda, així com experiències pioneres a Catalunya. Després de la pausa amb degustació de productes d’origen ecològic i de comerç just, Pere Garet i Albet i Noya van explicar en una espai tertúlia els inicis, les motivacions i les dificultats que han viscut en les seves explotacions ecològiques, però refermant en tot moment l’aposta per models productius innovadors i amb criteris socials i ambientals.

 

Al migdia els assistents van tenir l’oportunitat de conèixer els treballs de rehabilitació de l’espai que acollia les Jornades, el Molí del Foix, un edifici de gran valor històric i natural lligat a l’explotació dels recursos hídrics del municipi. A la tarda es van reprendre les jornades amb una taula rodona on diferents iniciatives empresarials, Gates, Bon Preu, Uniliver i Som Energia, van presentar exemples de responsabilitat social a partir de la dinamització dels propis treballadors i membres, que afavoreixen tant el bon clima intern, com l’impacte positiu de l’empresa en el territori i la societat.

 

La sessió va finalitzar amb un debat obert on es va conversar a partir de les diferents visions i plantejaments presentats al llarg de la jornada. En aquest darrer espai es van exposar les idees claus aparegudes durant el dia i es va fer patent l’interès i el compromís d’empreses, associacions i particulars envers models alternatius d’explotació empresarial i coresponsabilitat amb l’entorn social i natural. Les III Jornades de Custòdia Fluvial i Participació Social han comptat amb el suport d'Unnim Caix Obra Social i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos i el Parc del Foix.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari