La UPF se suma a la Setmana Europea de Prevenció de Residus

Fundació Autònoma Solidaria

La UPF se suma a la Setmana Europea de Prevenció de Residus

Fundació Autònoma Solidaria

Resum: 

La Comissió Europea impulsa la VII edició de la iniciativa per sensibilitzar sobre la necessitat de canvi en els hàbits de consum i de vida per reduir, reutilitzar i reciclar. Enguany se celebra del 21 al 29 de novembre.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus és una iniciativa finançada pel programa LIFE+ de la Comissió Europea i nascuda per crear, arreu d'Europa i durant els mateixos dies, accions de sensibilització sobre els recursos sostenibles i la gestió dels residus.

Enguany se celebra del 21 al 29 de novembre per setè any consecutiu i se centra en la desmaterialització, que significa utilitzar menys o gens materials per obtenir el mateix nivell de vida o funcionalitat. En què es podria traduir? D'una banda, en passar dels productes als serveis, és a dir, en lloc que cadascú posseeixi un objecte, com un cotxe per exemple, formar part d'una xarxa d'intercanvi de cotxes. En segon, millorar l'eficiència del material, reutilitzar-lo o reciclar-lo.

La Universitat Pompeu Fabra, a través de UPF Sostenible i com a exemple d'implicació d'organismes públics, torna a adherir-s'hi i organitza activitats per treballar "les tres R's: Reducció, Reutilització i Reciclatge" mitjançant tallers dirigits a tota la comunitat i amb els quals l'alumnat de la UPF pot convalidar crèdits.

Específicament, la UPF organitza 4 tallers centrats en la reutilització: un taller de reciclatge de roba, un taller de reparació de bicicletes, una activitat sobre cuina d'aprofitament i taller de conserves i, finalment, de la mà d'Espigoladors, organitzen un taller sobre el malbaratament alimentari.

A més, la UPF té també per objectiu donar a conèixer estratègies de reducció de residus, com ara escollir productes duradors en lloc dels d'un sol ús, triar els que tinguin menys embalatge, anar a comprar amb les bosses pròpies i no demanar-ne o comprar a granel si és possible.

A partir d'ara, sigues llest i llesta, redueix residus!

Afegeix un comentari nou