Plant-for-the-Planet i l’Espai Gironès centren la seva campanya de Nadal en la crisi climàtica

Autor/a: 
Alba Marino
Un gran rellotge de sorra serà l'eix central de la campanya de Nadal Font: Espai Gironès
Un gran rellotge de sorra serà l'eix central de la campanya de Nadal. Font: Espai Gironès.
Plant-for-the-Planet plantarà 250 arbres a Salt i amb cada bola de cel·lulosa augmentarà el donatiu. Font: Espai Gironès
Plant-for-the-Planet plantarà 250 arbres a Salt i amb cada bola de cel·lulosa augmentarà el donatiu. Font: Espai Gironès.
Plant-for-the-Planet col·labora amb l'Espai Gironès per plantar arbres.  Font: Espai Gironès
Plant-for-the-Planet col·labora amb l'Espai Gironès per plantar arbres. Font: Espai Gironès.

Plant-for-the-Planet i l’Espai Gironès centren la seva campanya de Nadal en la crisi climàtica

Autor/a: 
Alba Marino

Resum: 

La iniciativa pretén conscienciar dels problemes del canvi climàtic i proposa plantar arbres com una acció simbòlica.

La campanya solidària ‘Temps per al planeta. Més temps a l’Espai, més arbres a la Terra’, posa el focus en el canvi climàtic i en la necessitat de dur a terme accions per reduir els efectes que s’estan arran de l’escalfament del planeta.

El centre comercial Espai Gironès, amb la col·laboració de l’associació Plant-for-the-Planet, ha preparat la campanya solidària. Totes les persones que ho vulguin podran ajudar omplint un gran rellotge de sorra amb boles de cel·lulosa. Com més boles hi hagi al rellotge, més arbres es plantaran.

L’associació ha donat el tret de sortida amb una plantada de 250 arbres que es durà a terme la primavera del 2020 a Salt (Girona). A partir d’aquí, amb cada bola augmentarà el donatiu per a la plantada d’arbres. Aquesta acció s’emmarca dins la campanya europea ‘Life’, que treballa per recuperar els hàbits naturals de l’entorn del riu Ter.

Per participar, hi ha preparat un stand al centre comercial on s'informarà del projecte i la gent podrà col·locar el seu granet de sorra. La campanya estarà oberta fins al 5 de gener, d’11 a 21 h.

L’escriptor Martí Gironell i el periodista, guionista i escriptor Jair Domínguez són els padrins de la campanya d’enguany. “Plantar un arbre és donar temps i aire al món en què viuran els néts dels nostres fills”, reflexiona Gironell.

El paper del jovent i dels infants

La campanya inclou també un concurs innovador per a joves d’entre 11 i 16 anys que poden aportar solucions al desafiament del canvi climàtic. Les 50 millors propostes assistiran a l’Acadèmia Plant-for-the-Planet el 14 de desembre, quan rebran una formació i diplomes d’Ambaixadors per a la Justícia Climàtica. Després de l’acte es plantaran arbres al pàrquing exterior de l’Espai Gironès.

La proposta guanyadora rebrà una beca per a desenvolupar el seu projecte a l’Epic Kids Lab, l’escola emprenedora per a nens d'entre 5 i 17 anys.

Els més petits disposaran d’una zona de jocs ambientada en la campanya de la lluita contra el canvi climàtic. El 27, 28 i 29 de desembre es podran plantar desitjos al test nadalenc amb paper plantable. Es podrà gaudir, també, de tallers de decoració nadalenca, targetes i postres.

El cagatió, a banda de caramels, cagarà llavors per plantar més arbres i els petits podran donar la seva carta als reis.

Compromís amb la sostenibilitat i la solidaritat

Diumenge 15 de desembre, 'Xaranga Damm-er' i el grup '6/4 pensa en verd i viu en taronja' actuaran a benefici de la Marató de TV3 a l’Espai Gironès. A més, les activitats solidàries s'allarguen fins al gener, amb una campanya de donació de sang al pàrquing exterior el dia 2.

L’Espai Gironès ha realitzat altres campanyes solidàries per lluitar contra l’Alzheimer, la pobresa o l’exclusió social, i la recollida d’aliments i de fons per a Càritas i UNICEF.

Plant-for-the-Planet, per la seva part, fa molts anys que intenta conscienciar del medi ambient. A dia d’avui, ja han plantat més de 14 milions d’arbres a tot el món.

Afegeix un comentari nou