Premi “Talent in Mobility” a Manel Ferri, un dels fundadors de la PTP

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Premi “Talent in Mobility” a Manel Ferri, un dels fundadors de la PTP

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

Manel Ferri, membre fundador de l’entitat PTP de Promoció per al Transport Públic, rep el premi European Talent in Mobility per la tasca realitzada en la promoció de la mobilitat sostenible i el transport públic.

En el marc del Saló dels Transports Públics 2016, celebrat els passats 14-16 de juny a París, i considerat el principal esdeveniment i punt de trobada del transport públic europeu, han estat entregats els premis “Talents in Mobility”.

El premi consta de 5 categories: millor talent jove, millor direcció de projectes, millor direcció (gestió), millor carrera professional i millor talent popular (jurat on-line), que s’atorguen a cinc homes i dones que han afavorit el transport públic i la mobilitat sostenible a Europa.

El català Manel Ferri, membre fundador de l'Associació per la Promoció del Transport Públic, va obtenir el premi atorgat pel jurat on-line entre 70 aspirants, essent la candidatura més votada, i el malagueny Miguel Ruiz, gerent de l'EMT de Màlaga, va obtenir el premi a millor director.

Reconeixement a la tasca de Manel Ferri pels èxits de l’entitat

L’entitat vol destacar que “Manel Ferri és una persona lluitadora, constant, respectuosa i incisiva, que des del moviment sindical i associatiu s'ha implicat en la mobilitat des de l'òptica dels treballadors i treballadores, que han vist com un model de mobilitat massa depenent de l'automòbil particular es convertia en sinònim d'increment de costos, de perjudici del medi ambient i de temps perdut en l'accés a la feina (per congestió o per deslocalització i allunyament dels llocs de treball respecte a les residències)”.

En el si de l’entitat Promoció pel Transport Públic, Manel Ferri ha tingut un paper destacat des de la fundació de l’entitat el 1993, i està darrere de moltes propostes i els èxits aconseguits per l’entitat. Recentment va aconseguir que s'elaborés un pla ferroviari alternatiu als plans d'infraestructures del Ministeri de Fomento, anomenat Pla Tren 2020, elaborat amb aportacions de la PTP, del món sindical i del món ecologista.

Des de la PTP s’han emès felicitacions a la resta d'aspirants al premi provinents de Catalunya, Sergi Martínez-Abarca Espelt, per part de l'AMTU, Susi López, per part de l'Ajuntament de Terrassa i Israel Vallejo, per part de TMB.

Els èxits de la PTP

L'Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) és una ONG declarada d'utilitat pública nascuda el 1993 que té per missió afavorir una mobilitat més sostenible i segura amb una visió posada en la millora del transport públic col·lectiu, en totes les seves vessants, i a reduir l'excessiva dependència actual del vehicle privat per al transport de viatgers i mercaderies. Els valors de l'entitat són la millora de la qualitat ambiental i l'equitat social a partir de la defensa d'una mobilitat més integradora i sostenible que satisfaci les necessitats majoritàries de mobilitat.

La mobilitat és un dels problemes més importants del paí­s, que implica la salut de les persones la salut ambiental, l’ordre social i l’ordre econòmic. Aquests motius justifiquen l'existència de l'ONG Associació per a la Promoció del Transport Públic, que tracta de forma exclusiva millores socials i ambientals a partir del transport públic i la reducció de la dependència del vehicle privat.

Podeu trobar els èxits assolits visitant la pàgina de l’entitat www.transportpublic.org i a les xarxes socials Facebook i twitter cercant el hashtag #exitsPTP.

Afegeix un comentari nou