Recollida de signatures per reduir el malbaratament alimentari al 50%

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Recollida de signatures per reduir el malbaratament alimentari al 50%

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

La Plataforma Aprofitem els Aliments, Espigoladors i entitats ambientals europees han creat una petició de signatures a Change.org per exigir a Europa la reducció al 50% del malbaratament alimentari.

El mes de novembre està prevista una votació històrica al Parlament Europeu, per decidir el futur sobre els residus alimentaris. Es tracta d'un moment important en el qual es pot establir l'objectiu ambiciós i legalment vinculant de reduir en un 50% els residus d'aliments malbaratats a Europa. Es tractaria d'una mesura pionera i exemplar al món, en línia amb l'Objectiu del Desenvolupament Sostenible 12.3. Tot i així, l'adopció de l'acord està lluny de ser definitiva, i per aquest motiu les entitats volen aconseguir el suport de la ciutadania a través de la recollida de signatures. La petició serà entregada a Simona Bonafe, ponent de la Comissió de Medi Ambient del Parlament Europeu.

Tres demandes de les entitats

Les entitats demanen que siguin aprovades modificacions de la Directiva 2008/98/EC sobre residus, durant la reunió prevista de la Comisió ENVI al gener del 2017, com a part del Paquet d'Economia Circular de la Unió Europea.

En particular, es demana un objectiu clar i vinculant per a reduir els residus alimentaris en un 50% contemplant tota la cadena de producció, partint des dels camps de conreu, que actualment estan exclosos. També es reclama una definició clara de residu alimentari que inclogui els residus de la producció primària. I, finalment que les mesures per l'economia circular estableixin una jerarquia especifica per a residus alimentaris, i no la genèrica de residus.

Europa malbarata un terç d'aliments en bon estat

Les entitats exposen les dades que indiquen que 55 milions de persones viuen en pobresa alimentària a Europa, mentre es tiren aliments que podrien cobrir 9 vegades les necessitats alimentàries. Un terci dels residus de menjar són aliments en bon estat.

Afegeix un comentari nou