Àmbit de la notícia
Ambiental

Seo Bird Life presenta una web app per identificar aus

Entitat redactora
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a
Anna Parisi
  • L'Identificador està estructurat seguint claus dicotòmiques, de forma molt visual i instuïtiva (imatge: seo.org)
  • Un cop identificada l'au, s'obre una fitxa informativa (imatge: seo.org)

L'"Identificador d'aus" és una web app que ajuda a identificar fàcilment els ocells més comuns, i si es desitja, compartir les observacions ajudant a enriquir la base de dades ornitològiques.

Claus per identificar cada ocell

En entrar a l'app-web, es troben diferents pestanyes que ens fan preguntes sobre la distribució, la grandària, el color o la forma del bec de l'au observada, entre d'altres. Com a la majoria de guies d'identificació d'éssers vius, l'app està estructurada seguint claus dicotòmiques, és a dir, a través de preguntes que tenen només dues respostes i, contestades successivament, porten a la identificació de l'organisme. Per tant, cada selecció realitzada ens anirà reduint el nombre d'aus fins a arribar a l'espècie buscada.
De cada espècie es mostra una fitxa informativa amb les seves dades, i la seva denominació en català, gallec, euskera, i anglès, a banda del castellà, que és l'idioma de l'app.

Destinada a tot tipus de persones usuàries

L'Identificador d'aus de Seo Bird Life és una eina nova que ofereix una solució visual i intuïtiva per conèixer les aus que trobem mentre passegem pel camp o la ciutat. Està destinat a qualsevol tipus de persona usuària, sigui quin sigui el coneixement en ornitologia. L'app inclou informació de totes les aus presents de forma habitual a Espanya, tant residents, com estivals o hivernants.

Contribuir a la plataforma e-Bird

Qui ho desitgi pot compartir la seva observació enviant-la a la plataforma internacional e-Bird, i contribuint d'aquesta forma a un projecte de ciència ciutadana. Cada persona pot contribuir activament en la recerca, ja que les dades passen a formar part de l'extensa xarxa documental que utilitzen tant SEO/BirdLife com nombroses organitzacions internacionals per a extreure informació científica important en matèria de seguiment d'aus. Disposar del nombre més gran de dades és essencial a l'hora de planificar o proposar programes de conservació d'espècies.

L'entitat SEO/BirdLife ha desenvolupat aquesta eina amb el suport de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT), organisme depenent del Ministerio de Economia y Competitividad. Es tracta d'un projecte obert pel qual conviden a les persones usuàries a aportar suggeriments per la millora de l'app, enviant-los a seo@seo.org.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari