Un documental denuncia que els fabricants redueixen la vida útil dels productes

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Un documental denuncia que els fabricants redueixen la vida útil dels productes

Resum: 

La producció internacional, "Comprar llençar comprar", d'Article Z i Media 3.14 explica com les empreses alteren els seus productes per a que es facin malbé i se'n comprin de nous augmentant el consumisme i els seus beneficis.

Als anys 20 va començar l' "obsolescència programada", fruit de la creença encara vigent que els productes de llarga vida afecten negativament al desenvolupament de l'economia. Les empreses van començar a dissenyar articles amb data de caducitat per tal d'accelerar la compra de nous productes.

A més d'explicar la història de l'obsolescència programada i mostrar-nos que és possible fabricar una bombeta que duri més de 25 anys, "Comprar Llençar Comprar" també compta amb el testimoni de consumidors que han presentat demandes i experts de diferents àmbits que demanen un canvi en el sistema socioeconòmic actual.

El documental ha estat emès per TV3 i es podrà veure a TV3 a la carta fins el 16 de desembre del 2020. TV2 l'emetrà diumenge 9 de gener a les 22.00h i es pot trobar també a Youtube.

.

Producció catalana i internacional
"Comprar Llençar Comprar" s'ha rodat a Catalunya, França, Alemanya, els EUA, i Ghana. Ha estat produït per Media 3.14 i Article Z, en coproducció amb Arte France, TVE i TVC, i amb la col·laboració d'altres televisions de Noruega, Bèlgica, Austràlia, Irlanda, Suïssa i Finlàndia. La realització del documental ha anat a càrrec de Cosima Dannoritzer, que compta amb una àmplia experiència en aquest gènere.

Afegeix un comentari nou