Una cooperativa per la comunitat de veïns i veïnes

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Una cooperativa per la comunitat de veïns i veïnes

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

No es tracta de donar resposta només a les necessitats de serveis materials. Fem Escala considera que es pot fer front a aquestes gestions ocupant-se també dels aspectes i les necessitats socials i ambientals.

Fem Escala és una cooperativa que ofereix a les comunitats veïnals un model de gestió de les finques on els valors importen tant com els números, i l'administració es realitza sota criteris ambientals, socials, i de transparència.

La cooperativa forma part d'Opcions de Consum Responsable, SCCL. una cooperativa mixta de consum i serveis que es construeix des de la sostenibilitat personal, social i ecològica, desenvolupant el mercat social i contribuint a l'articulació i la visibilització de l'economia social i solidària.


Comunitats sostenibles

Fem Escala acompanya la comunitat de veïns en la recerca de l'estalvi energètic, de la instal·lació d'energia verda, i de sistemes de telecomunicacions comunitaris. Planteja el manteniment i la neteja ecològics de la finca, i promou la introducció de mesures d'arquitectura ecosocials

Economia cooperativa

Fem Escala dóna suport a la presa de decisions que millorin la cohesió i el bon veïnatge. Planteja col·laboracions amb proveïdors de l'economia social, les assegurances ètiques, i faciliten la compra col·lectiva a preus cooperatius. Basen la seva gestió en la transparència.

La comunitat com a espai col·lectiu

Per facilitar la creació d'espais que fomentin la cohesió entre veïns, la cooperativa promou la creació d'espais d' aprofitament col·lectius, agradables per a la comunitat.

Afegeix un comentari nou