Voluntariat pel projecte de conservació del voltor negre

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Voluntariat pel projecte de conservació del voltor negre

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

Es busquen persones voluntàries que vulguin col·laborar al projecte de reintroduccó del voltor negre a la muntanya d’Alinyà, amb la Fundació Catalunya La Pedrera aquest estiu.

Entre el 18 de juny i el 10 de juliol es pot participar com a voluntari/a al projecte de reintroducció del voltor negre al Pirineu a la Muntanya d’Alinyà (Alt Urgell), un dels dos punts d’aclimatació i alliberament d’exemplars de voltor negre.

El voltor negre

El voltor negre (Aegypius monachus) és una espècie amb una especial importància biològica als Pirineus com a bon rapinyaire necròfag que ajuda a eliminar de l’ambient potencials focus d’infecció per a la resta d’animals. Malauradament, es va extingir a principis del s. XX. El projecte de reintroducció, coordinat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de la Fundació Catalunya La Pedrera, GREFA i Trenca es desenvolupa a l’Espai NaturaMuntanya d’Alinyà i a la propera serra de Boumort, amb l’objectiu d’aconseguir una població viable que faci de pont entre les poblacions aillades del sud-oest peninsular i la població del Massís Central francès.

Des de fa uns anys la població prepirinenca ja es reprodueix i si tot va bé enguany amb els nous polls nascuts a la colònia i els 5 exemplars que alliberarem assolirem els 50 individus fixats al Pirineu.

Aquest és el nombre mínim per assegurar la viabilitat de l’espècie al Pirineu a llarg termini. Per tant, si tot va bé, aquest alliberament serà l’últim que es faci a la Muntanya d’Alinyà en el marc del projecte.

Voluntariat pel voltor

Amb el suport del tècnic de fauna de la Muntanya d’Alinyà, el voluntari/ària s’encarregarà de:

- el seguiment i alimentació dels voltors negres alliberats

- gestió dels dos punts d’alimentació que hi ha a l’espai (al Punt d’Alimentació Suplementària i al Hide de fotografia)

- la informatització de les dades obtingudes

Per participar-hi cal tenir coneixements bàsics d’ornitologia, per diferenciar les espècies de voltors. La Fundació facilitarà l’allotjament i manutenció.

Si esteu interessats en els voltors i desitgeu participar al projecte podeu escriure a susanna.izquierdo@fcatalunyalapedrera.com o rectoria.alinya@gmail.com.

Afegeix un comentari nou