logotip xarxanet

Actualitat

Dilluns, 12 de juny de 2023 - Num. 710 Butlletins anteriors

ISSN 2696-9750

Monogràfic: La força dels ateneus!

Catalunya compta amb centenars d'ateneus arreu del territori que treballen pel foment de la cultura i per l'enfortiment de la comunitat de la qual formen part. En aquest monogràfic coneixem la tasca d'algunes d'aquestes associacions.

Llegiu-ne més

L'entitat protagonista

Enric Capdevila: "Les persones de les associacions són el motor que ens permet seguir"

La Societat Cultural i Esportiva la Lira fa més d'un segle que és un referent a Sant Andreu, fomentant la cultura popular i l'associacionisme de barri, sense perdre la mirada cap a la ciutat.

Llegiu-ne més
Enric Capdevila és el president de la Societat Cultura i Esportiva La Lira des de fa més de trenta anys. Font: SCE La Lira.

Destaquem

La colla té el suport i la participació d'infants, la qual és una aposta pel relleu generacional i la continuïtat de la tradició gegantera.

Mariano Ortiz: "La cultura popular agrada i està en auge, però la gent no vol un compromís amb una colla"

La colla Gegants i Grallers del Catllar fa més de quaranta anys que va néixer i, actualment, compten amb unes vint-i-tres famílies adherides que treballen per mantenir viva la tradició gegantera a la zona del Baix Gaià.

Llegiu-ne més

El recurs de la setmana

Documents per a aprofundir en les problemàtiques de la infància

Nou recursos sobre el tractament de la diversitat sexual i de gènere, la salut mental, la pobresa i l’exclusió social, la interculturalitat i la participació en i amb la infància. 

Llegiu-ne més
Dos nens dibuixant al terra.

Contrastos

Malgrat els avenços científics, encara no s'ha trobat cap substitut artificial adequat per a la sang humana.

Albert Torra: “Catalunya realitza 3,7 trasplantaments al dia, té la taxa més alta del món”

Les Associacions Federades de Famílies d'Alumnes de Catalunya (aFFaC) afirmen que el servei de menjador empitjora cada any. Font: iStock.

Els menjadors escolars dels centres públics són cada cop més cars per a les famílies

Xarxanet.org és un projecte de Entitats promotores
logo generalitat
Licencia de Creative Commons

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Fundació Pere Tarrés
LaviniaNext
Colectic
Xarxa Digital Catalana

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
TOTHOMweb

Alta | Baixa | Contacte | Avís legal

Avís legal: D’acord amb l’article 17.1 de la Llei 19/2014, la ©Generalitat de Catalunya permet la reutilització dels continguts i de les dades sempre que se'n citi la font i la data d'actualització i que no es desnaturalitzi la informació (article 8 de la Llei 37/2007) i també que no es contradigui amb una llicència específica. Si l'adreça de correu que informeu al donar-vos d'alta deixa d'estar activa us donarem de baixa a la base de dades.
Aquest butlletí és una iniciativa del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, coeditat amb la Fundació Pere Tarrés.