100 sortides escolars i de lleure accessibles

 Font:
Font:

100 sortides escolars i de lleure accessibles

Resum: 

ECOM publica una guia amb espais culturals i cases de colònies accessibles per a persones amb discapacitat física. Així, el professorat i els monitors ho tindran més fàcil per triar els destins de les sortides escolars i de lleure.

El moviment associatiu integrat per organitzacions de persones amb discapacitat física ECOM ha recollit en una guia un centenar de sortides escolars i cases de colònies. Totes tenen una cosa en comú: que es tracta d'espais accessibles per a persones amb discapacitat física. Així, la guia pretén ser una recurs pràctic per tal que les escoles i entitats de lleure puguin assegurar-se sortides inclusives, aptes per a tots els infants i joves.

Excursions i colònies per a tothom. Guia de sortides escolars accessible inclou informació sobre la qualitat de l'accessibilitat d'espais culturals i naturals, mercats, vies verdes, parcs i cases de colònies d'arreu de Catalunya. Entre les característiques que es detallen es troben la proximitat de l'aparcament a l'entrada, els accessos, la possibilitat de mobilitat dins l'espai, l'existència o no de lavabos adaptats, espais per dinar i exteriors, etc.

L'eina ha estat elaborada a partir a la informació recollida pel Servei de Monitors de Suport a l'Escola Inclusiva, un servei que ECOM, amb el suport del Departament d'Ensenyament, posa a disposició de les escoles d'ensenyament ordinari on hi ha escolaritzats alumnes amb discapacitat física.

La guia és disponible a Internet i es pot descarregar en aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou