1.500 veïnes fan una cadena humana per reclamar la connexió de metro de les Trinitats a Barcelona

Xarxa Digital Catalana
Autor/a: 
Anna Adrià
 Font: Fotomovimiento
Les entitats denuncien que fa més de 20 anys que les veïnes reclamen la unió de metro entre les dues Trinitats. Font: Fotomovimiento

1.500 veïnes fan una cadena humana per reclamar la connexió de metro de les Trinitats a Barcelona

Autor/a: 
Anna Adrià
Xarxa Digital Catalana

Resum: 

Les veïnes demanen l’ampliació de l’L3 de Trinitat Nova fins a Trinitat Vella (L1).

Les veïnes de la Trinitat Vella i la Trinitat Nova s’han mobilitzat aquest dissabte 8 de juny per demanar l'ampliació de l'L3 de Trinitat Nova fins a Trinitat Vella (L1) amb un túnel que no arribaria als 900 metres de longitud. A la mobilització han participat la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (Favb), l’Associació Promoció del Transport Públic (PTP) i la iniciativa veïnal ‘La Trinitat per la mateixa via’, entre altres entitats.

Fins a 1.500 persones han format una cadena humana dividida en quatre trams que anava des de l’estació de metro de la Trinitat Nova fins a la de Trinitat Vella. Durant la mobilització s’ha realitzat una lectura del manifest, un enregistrament de l’acció en vídeo i s’ha encès una bengala.

Les veïnes reclamen que, al no haver-hi connexió de metro, per anar d’una part del districte a l’altra han de fer transbord a Plaça Catalunya. La connexió permetria enllaçar Nou Barris amb Sant Andreu directament sense necessitat d'anar a fer transbord i connectaria Badalona, Santa Coloma i Montcada (Can Cuyàs) amb la Vall Hebron, trajecte que es podria fer en la meitat de temps del que es tarda ara. Asseguren que la connexió tindria entre 9.000 i 10.000 usuaris diaris, i per això pressionen a l’Ajuntament de Barcelona a habilitar-la.

La Favb reclama que a falta d’aquesta connexió, moltes veïnes treballadores no poden fer servir el transport públic i opten per utilitzar transport privat per mobilitzar-se de manera més ràpida. Assegura que la unió entre els dos barris facilitaria la pacificació de la Meridiana i ajudaria a reduir el trànsit de vehicles i facilitar la mobilitat en superfície, reduint així la contaminació.

Afegeix un comentari nou