400 joves acamparan a Cardedeu per debatre sobre les desigualtats

Escoltes Catalans
Autor/a: 
Escoltes Catalans
Pioners i pioneres d'Escoltes Catalans Font: Escoltes Catalans
400 joves acamparan a Cardedeu per debatre sobre les desigualtats

400 joves acamparan a Cardedeu per debatre sobre les desigualtats

Autor/a: 
Escoltes Catalans
Escoltes Catalans

Resum: 

Les unitats de pioners d'Escoltes Catalans, joves de 15 a 17 anys, es reuneixen cada tres anys a la ‘Piosfera’, una trobada escolta que és un espai de coneixença, aprenentatge i experimentació.

Aquest cap de setmana 6 i 7 de maig, més 400 joves d’entre 15 i 17 anys i els seus caps d’Escoltes Catalans (100 monitors/es majors de 18 anys) acamparan a Cardedeu (Vallès Oriental) per celebrar una trobada escolta anomenada ‘Piosfera’ (Trobada de Pioners d’Escoltes Catalans). Cada tres anys, els pioners i les pioneres de l’Associació i els seus caps organitzen un cap de setmana conjunt perquè els joves siguin conscients que formen part del gran moviment que és l’escoltisme i comparteixin vivències amb altres joves. A més, durant la trobada es pretén que els i les joves coneguin i debatin sobre les desigualtats de gènere, d’edat, de classe, d’educació i de diversitat funcional.

La Piosfera, com totes les activitats escoltes, persegueix uns objectius pedagògics adaptats a l’edat dels i les joves, en aquest cas, els eixos son: conèixer altres pioners/es, ser conscients de les desigualtats del nostre entorn i prendre partit, expressar el malestar que ens causen les desigualtats i conèixer alternatives que actuen davant les desigualtats.

Aquests objectius pedagògics s’assoliran a partir d’una ambientació en la qual l’Organització per la Llibertat Igualitària de la Veu Antiopressora (OLIVA), que lluita contra les desigualtats socials en general, rep amenaces i censures a les xarxes socials. Per aquest motiu, decideixen reunir els i les joves en una gran assemblea on es decidiran aspectes propis de l’organització i decidiran com continuar la seva lluita i combatre aquesta repressió. Els personatges defensan la idea que la imatge que donem en les xarxes socials és incerta i afavoreix les desigualtats. Durant la Piosfera, els dinamitzadors i dinamitzadores demanen treballar les desigualtats socials, que són la lluita principal de l’organització.

Afegeix un comentari nou