5 iniciatives solidàries per Sant Jordi

Fundació Pere Tarrés - Transversal
Activitats solidàries per Sant Jordi 2023. Font: Pexels
Activitats solidàries per Sant Jordi 2023. Font: Pexels
La JONC prepara una nova edició del concert solidari amb el Projecte Home. Font: JONC
La JONC prepara una nova edició del concert solidari amb el Projecte Home. Font: JONC

5 iniciatives solidàries per Sant Jordi

Fundació Pere Tarrés - Transversal

Resum: 

Concerts, botigues solidàries i activitats culturals es faran presents al territori en una diada molt especial.

La diada de Sant Jordi és una data ben assenyalada a les agendes de tot el país. Roses, llibres i activitats culturals inunden els carrers de pobles i viles, creant una atmosfera especial i única. També és un moment en què moltes entitats impulsen activitats solidàries, generalment mitjançant la venda de roses i llibres en suport a projectes socials.

Ara bé, Sant Jordi no es queda aquí i són moltes les entitats que promouen altres iniciatives solidàries. En recollim algunes.

Música solidària amb el Projecte Home

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya fa el ja tradicional concert solidari amb el Projecte Home. La iniciativa, que enguany arriba a la seva setena edició, porta per títol ‘Albada’. Una proposta solidària amb les persones amb addiccions que comptarà amb la direcció de Manel Valdivieso i Joel Bardolet al violí. El concert tindrà lloc a l’Auditori de Barcelona la tarda del dia 22 d'abril i comptarà amb peces de Joan Magrané, Strauss, Toldrà i Joan Guinjoan.

Les entrades tenen un preu que oscil·la entre els 10 i els 35€ i tots els diners que s’obtinguin aniran destinats íntegrament als programes de prevenció i tractament d’addiccions del Projecte Home.

Una botiga especial

Sant Joan de Déu ha habilitat una botiga especial amb productes dissenyats per sant Jordi. Hi podreu trobar polseres, sabons artesanals amb olor a rosa o llibres infantils, entre d’altres productes, per a una diada solidària i diferent per a tota la família. Els beneficis obtinguts seran destinats a millorar la qualitat de vida de les persones en risc social ateses per l’entitat.

Sant Jordi divers

ECOM proposa aquesta diada com a moment per reflexionar i aprendre sobre la diversitat i com afrontar el repte de fer allò que ens agrada de diferent manera. Enguany l’entitat proposa pintar sense fer servir les mans una il·lustració de l’artista Joan Turu, especial per a l’ocasió.

Entre tots els dibuixos participants, l’entitat planteja un sorteig amb la col·laboració de diverses entitats compromeses amb la causa. A més, i pensat per treballar aquesta iniciativa en un entorn escolar, ECOM ha preparat una proposta educativa per treballar a l’aula amb infants i joves de 3 a 16 anys.

Setmana cultural a Tarragona

L’Associació La Muralla organitza una setmana cultural plena d’activitats. Presentació de llibres, parades solidàries, concursos de relats o classes de zumba són algunes de les iniciatives programades del 20 d’abril al 6 de maig a la ciutat de Tarragona.

Històries i literatura que permetrà a les persones participants fer-ho des d’una perspectiva de la salut mental. Compartint experiències personals i donant a conèixer una realitat que lluita per desfer-se de l’estigma.

Expliquem la discapacitat als més petits

Parlar de diversitat i discapacitat des de ben petits és un objectiu que es plantegen moltes famílies i professionals de l’educació, però no sempre es troben amb els recursos adequats per fer-ho. Cècile de Visscher, fundadora de Nexe Fundació, és l’autora de ‘Mimi, la girafa blava’. En les seves pàgines narra una faula sobre la discapacitat a través d’una visió positiva de la diferència. El llibre es va editar l’any 2008, però el seu contingut és vigent. Està a la venda a través de la pàgina web de l’entitat.

Afegeix un comentari nou