8 d’abril: Dia Internacional del Poble Gitano

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:

8 d’abril: Dia Internacional del Poble Gitano

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

En motiu d’aquesta efemèride, Barcelona acull un seguit d’activitats relacionades amb la cultura i la història gitanes organitzades per diferents entitats i que conformen el Consell Municipal del Poble Gitano.

El dia 8 d’abril és la data escollida l’any 1971 a nivell internacional per retre homenatge a les persones gitanes que han patit discriminació. A Barcelona els actes programats per celebrar-lo, van començar el dia 27 de març i s’allargaran fins al dia 8 d'abril, moment en que es farà la cloenda d’aquesta setmana dedicada al Poble Gitano.

Actualment els gitanos representen la minoria ètnica més nombrosa a Europa. Són uns 10 milions de persones repartides per diferents països i Espanya és un dels països on viuen més gitanos. Concretament representen entre l'1'6% i el 2,1% el que significa entre 600.000 i 970.000 persones.

Les entitats AGIPCAT, Associació Cultural Gitana de la Cera, Associació Esportiva Gitana d’Hostafrancs, Associació Gitana de Bon Pastor, Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC), Federación de Asociaciones Culturales Cristianas de Catalunya (FACCA), Ternikaló XXI, Tots els Colors, Unión Romaní i Veus Gitanes són membres del Consell Municipal del Poble Gitano i han programat les diferents activitats que es duran a terme aquests dies.

Tal i com explicava la Regidora de Dona i Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona, Francina Vila, aquesta iniciativa vol “apropar-nos a una cultura rica, diversa i a uns valors que formen part de la cultura del nostre país i que ens connecten amb un poble que té molt a oferir i que vols er present ala societat”.

Es poden consultar totes les activitats programades descarregant el document adjunt o entrant al web del Consell Municipal del Poble Gitano.

Afegeix un comentari nou