Àmbit de la notícia
Comunitari

Anar d'Erasmus sense deixar el cau

  • L'Anna Vallejo (esquerra), del cau de Valls, mentre participava al projecte Scoutasmus a Anglaterra.
  • Logotip del projecte Scoutasmus.

Marxar d'intercanvi a un altre país no significa desvincular-se de l'associacionisme. El projecte Scoutasmus dóna l’oportunitat als caps dels agrupaments de continuar participant en l’escoltisme al país d’acollida.

“Abans de marxar d’Erasmus pensava: què faré ara els dissabtes de 4 a 6? I totes les hores que dedicava a preparar cau, sortides, trobades, festes…? (...) Sense adonar-me’n, dedicava moltíssimes hores al Cau de Valls i, ara que marxar d’Erasmus al Regne Unit ja era una realitat, havia de trobar una manera de seguir-hi involucrada.”

L’Anna Vallejo és una de les caps (educadors/es voluntaris/àries) d’agrupaments escoltes de Catalunya que ha aprofitat el seu Erasmus per descobrir l’escoltisme i el guiatge internacionals.

Mentre era Wolverhampton (Anglaterra), entre el setembre i el desembre de 2014, va participar a la Student Scout And Guide Organitzation (SSAGO) de la universitat d’acollida i va assistir a una trobada nacional de totes les SSAGO d’Anglaterra, en què hi van participar 225 escoltes i guies de 23 universitats diferents.

El Projecte Scoutasmus vol ajudar els joves a integrar-se al país de destí, ser una font d'aprenentatge intercultural i estrènyer els lligams internacionals de l'escoltisme català, entre d'altres objectius

El projecte Scoutasmus, impulsat per la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG), té entre els seus objectius contribuir a la integració dels joves al país de destí, aportar una font d’aprenentatge intercultural als agrupaments, allargar el temps en què els i les joves fan de caps i enfortir la presència i estrènyer els lligams de la FCEG a nivell internacional.

Va dirigit a joves majors de 18 anys que formin part d’agrupaments escoltes i guies i que participin en un programa d’intercanvi (Erasmus, Seneca, Leonardo, etc). Ofereix quatre modalitats de participació, algunes de les quals són complementàries: des de fer de cap en un agrupament a l'estranger fins a representar la FCEG al país de destí i participar en trobades internacionals en nom de l'escoltisme català.

"El diumenge vam acabar amb un somriure, al veure que havíem sobreviscut al clima i que marxàvem amb les butxaques plenes de records nous i únics", explica l'Anna, que va participar en una trobada d'escoltes anglesos

Participant a l’Scoutasmus, els i les joves poden seguir vinculats a l’escoltisme i, alhora, trencar alguns tòpics sobre com és aquest moviment internacional en altres països: “Vam començar un cap de setmana d’activitats que no van tenir res a veure amb vendre galetes porta per porta ni guanyar-se insígnies: des de descobertes per la ciutat a jocs i dinàmiques en petit grup. (...) El diumenge vam acabar amb un somriure, al veure que havíem sobreviscut al clima i que marxàvem amb les butxaques plenes de records nous i únics", explica l'Anna.

Més informació:

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari