#Bookcamping, de la plaça al núvol

 Font:
Font:
 Font:
Font:

#Bookcamping, de la plaça al núvol

Resum: 

Les prestatgeries virtuals de la biblioteca oberta i col·laborativa #Bookcamping estan plenes de textos lliures compartits per més de 500 internautes. Aquesta iniciativa nascuda a la llum del 15M vol seguir avançat, repensant-se i, sobretot, fent lliure la cultura.

"I tu, quin llibre t'emportaries a l'acampada de la teva plaça o barri?". Aquesta pregunta ha estat la llavor a partir de la qual s'ha creat aquesta biblioteca oberta. L'autora del missatge és l'escriptora Silvia Nanclares, que durant el passat mes de maig, al no poder participar a les places per estar a l'estranger, va aportar el seu gra de sorra al moviment dels indignats a través d'Internet.

Així es va començar a crear #Bookcamping, que persegueix l'objectiu de socialitzar la lectura i incentivar la cultura de compartir.

Ara, sis mesos més tard, aquesta iniciativa ha encetat una campanya a la plataforma de cofinançament i col·laboració amb projectes creatius Goteo.org per tal de poder aconseguir nous objectius:

  • Transformar el fons editorial en 100% lliure. Volen eliminar els arxius de descàrrega d'aquells llibres llicenciats amb © (mantenint les ressenyes i enllaços per poder trobar aquests llibres) perquè volen motivar, a curt termini, el consum de cultura oberta i, a llarg termini, contribuir a la producció i distribució d'aquesta.
  • Desenvolupar eines socials (perfils, ressenyes, recomanacions, prestatgeries). Volen crear una comunitat on les xarxes siguin obertes, on es puguin intercanviar arxius de qualsevol llicència i compartir.
  • Implementar un sistema d'emmagatzematge i lectura col·lectiva de referències amb llicències lliures, per tal de poder llegir, subratllar i comentar juntes.
  • Desenvolupar un projecte de Llistes Comissariades, és a dir, que la gent que porta molts anys treballant sobre determinades matèries, reflexionant, generant material... facin la seva particular guia de lectura sobre un tema determinat.
  • Involucrar les editorials en el node de plataforma.
  • Investigar models de negoci en l'àmbit de l'edició, Internet i llicències lliures.

Ara per ara, 179 persones han fet ajudat econòmicament i ja s'han aconseguit 6.520 euros. L'objectiu, però, és arribar als 10.060€. Hi vols col·laborar?

Introducing #bookcamping from bookcamping on Vimeo.

Afegeix un comentari nou