Campanya de recollida de fotografies de terrasses que vulneren l’espai públic a Barcelona

LaviniaNext
Autor/a: 
Anna Martín Oliveras
 Font: @favbcn_terrasses
La campanya ‘L’espai públic és públic!’ denuncia “l’expansió sense control de moltes terrasses”. Font: @favbcn_terrasses
 Font: @favbcn_terrasses
La iniciativa ha estat impulsada per la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) amb el suport d’altres col·lectius. Font: @favbcn_terrasses
 Font: @favbcn_terrasses
Les imatges es difonen per Instagram i a través de la web de la FAVB, on hi apareixen geolocalitzades per zones. Font: @favbcn_terrasses

Campanya de recollida de fotografies de terrasses que vulneren l’espai públic a Barcelona

Autor/a: 
Anna Martín Oliveras
LaviniaNext

Resum: 

La Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) anima a compartir les imatges a les xarxes socials afegint les etiquetes #AixòNoÉsNormal i #InvasióTerrasses per denunciar l’expansió sense control de moltes terrasses.

La comissió de Terrasses de la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) ha iniciat una campanya per denunciar el que consideren un “ús abusiu” de l’espai públic per part de bars i restaurants de la ciutat, que expandeixen les seves terrasses molt més enllà del que tenen autoritzat. Una iniciativa que també ha comptat amb el suport d’altres col·lectius que defensen un espai públic més saludable, democràtic, sostenible, amb usos diversificats, pacificat, accessible i no tan mercantilitzat.

En concret, la campanya ‘L’espai públic és públic!’ consisteix a recollir fotografies de terrasses que vulnerin els drets de l’espai públic, que després seran publicades per denunciar la situació. Les imatges recopilades es difonen a través del compte d’Instagram @favbcn_terrasses i a la web de la FAVB, on apareixen geolocalitzades per zones. De moment, és als districtes de Sants-Montjuïc, Ciutat Vella i Eixample on aquesta problemàtica és més evident, segons el mapa creat a partir de les imatges que s’estan recopilant.

Les fotografies es poden enviar al correu fotodenucia@favb.cat. S’haurà d’especificar l’adreça i la problemàtica que es dóna en cada cas concret. Totes les imatges es publicaran mantenint l’anonimat de qui les envia. L’entitat també anima als usuaris a fer difusió de la campanya i a compartir les imatges a les xarxes socials afegint les etiquetes #AixòNoÉsNormal i #InvasióTerrasses.

Des de la FAVB denuncien també que aquesta és una situació que fa temps que dura i recorden que fa un mes ja van emetre un comunicat signat amb altres entitats en què alertaven del desordre creat a l’espai públic a causa de “l’expansió sense control de moltes terrasses” de locals de restauració. Demanaven que “el gaudi de les terrasses ha de ser segur i compatible amb una nova vida ciutadana que recuperi l’espai públic”. Ara denuncien que la situació fins i tot ha empitjorat.

La campanya ‘L’espai públic és públic!’ compta també amb el suport de SOS Enric Granados, Carrers per a Tothom, AV Sagrada Família, Fem Rambla, Alerta Poble Sec, AV de Sant Antoni, AV Clot-Camp de l'Arpa, AV d'Horta, Xarxa Veïnal del Raval, Ciutat Vella no Està en Venda, AV Gòtic, AV Sant Andreu de Palomar, Catalunya Camina, Associació Catalana per a la Integració de les Persones Cegues (ACIC), Assemblea de Barris pel Decreixement Turístic (ABDT), Barceloneta Diu Prou i Plataforma en Defensa de la Barceloneta.

Afegeix un comentari nou