Cooperacció organitza una nova edició de l’Escola Popular d’Economia Feminista!

Ravalnet
Arriba la setena edició de l'Escola Popular d'Economia Feminista. Font: Cooperacció
Arriba la setena edició de l'Escola Popular d'Economia Feminista. Font: Cooperacció
El Casal Popular Tres Voltes Rebel acollirà les nou sessions. Font: XEC
El Casal Popular Tres Voltes Rebel acollirà les nou sessions. Font: XEC
Cooperacció és l'entitat impulsora de l'escola de formació. Font: Cooperacció
Cooperacció és l'entitat impulsora de l'escola de formació. Font: Cooperacció

Cooperacció organitza una nova edició de l’Escola Popular d’Economia Feminista!

Ravalnet

Resum: 

El Casal Popular Tres Voltes Rebel acollirà diverses sessions amb l’objectiu de qüestionar l’economia capitalista i analitzar el paper de la dona des d’un pensament crític.

L’ecofeminisme. El lliure comerç i el poder de les corporacions. Les relacions afectives i els malestars del cicle de la vida. El propi cos, o fins i tot el pes que el racisme pot tenir en el dia a dia. Tots aquests seran temes que es posaran a debat a la setena edició de l’Escola Popular d’Economia Feminista, un espai de pensament crític a Nou Barris per abordar les relacions que la dona té amb l’actual model econòmic i les alternatives que hi ha a l’abast.

Organitzada per Cooperacció, seran 9 les sessions que ocuparan aquest espai de formació col·lectiva. La primavera es tenyirà de lila al districte barceloní, ja que les tres hores de cada sessió se celebraran durant els mesos d’abril i maig amb l’acte final el 8 de juny. Així doncs, serà el Casal Popular Tres Voltes Rebel l’espai que acollirà cada divendres les diferents càpsules. El tret de sortida es donarà el 13 d’abril amb una reflexió introductòria sobre la situació de la dona envers l’economia i la construcció feminista de sabers.

“L’Escola Popular Feminista no és només un espai des d’on compartir coneixements teòrics sobre economia feminista, sinó també una pausa a la nostra vida atabalada i plena de reptes per pensar-nos”, afirmen en una notícia al seu web les organitzadores de la nova edició. En aquest sentit, la metodologia que s’emprarà serà participativa i s’allunyarà dels mètodes tradicionals escolars, on l’alumnat pren nota davant d’un docent que imparteix la matèria.

L’espai de formació de Nou Barris compta també amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. Cooperacció ha expressat també la seva voluntat que les sessions siguin diverses i puguin comptar amb dones de diferents procedències, edats, classes i realitats socials del districte. Totalment gratuït, serà un espai per qüestionar el model econòmic actual i de compartir experiències pròpies per aixecar de la catifa allò que no es veu i que roman oblidat o amagat. La cura de la vida d'una mateixa esdevindrà, doncs, el pal de paller de les sessions, sempre des d’una vessant política i col·lectiva.

Cooperacció és una associació de cooperació internacional que va néixer l’any 1994. Com a eix central de les seves accions volen apoderar les dones i fer que puguin exercir plenament els seus drets. Així doncs, la lluita per aconseguir l’equitat de gènere des d’una perspectiva global és un dels pilars que sostenen l’organització. La data límit d'inscripció a l'Escola Popular Feminista és el 6 d'abril.

Afegeix un comentari nou