Crida de voluntariat del Campionat Europeu de Boccia

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Crida de voluntariat del Campionat Europeu de Boccia

Resum: 

L'esdeveniment esportiu reunirà a Sant Cugat uns 130 esportistes amb discapacitat física, de l'1 al 4 d'abril. Caldran 150 persones voluntàries que col·laborin en el muntatge i organització de la competició.

La boccia és un esport originari de l'Antiga Grècia, recuperat en els anys 1970 als països nòrdics amb la finalitat d'adaptar-lo a les persones amb discapacitat. Es tracta d'un esport de precisió i estratègia, semblant a la petanca. De l'1 al 4 d'abril de 2015 Sant Cugat del Vallès acollirà el campionat europeu d'aquest esport, la Boccia European Continental Cup.

El campionat és classificatori per als Jocs Paralímpics de 2016 a Rio de Janeiro. Així, hi participaran al voltant de 130 persones amb discapacitat física, de 23 països europeus. Tenint en compte als tècnics i auxiliars, es preveu que hi assistiran unes 500 persones, en total.

La Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC) i la BISFed (Boccia International Sports Federation) organitzen la competició amb el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Per tal de fer possible el desenvolupament d'aquesta cita esportiva internacional, l'organització fa una crida al voluntariat. Calcula que necessita el suport d'unes 150 persones per al muntatge i organització de la competició. Per se voluntari o voluntària cal ser major de 16 anys i emplenar aquest formulari.

La FECPC instal·larà aquest dissabte 14 de febrer un estand a la plaça dels Quatre Cantons de Sant Cugat, per tal d'informar la ciutadania sobre aquest esdeveniment i animar-la a participar-hi com a voluntària. L'organització també compta amb el suport de l'Oficina del Voluntariat de Sant Cugat per poder trobar persones que hi vulguin col·laborar.

Des de l'ajuntament de la ciutat han volgut recordar que "aquesta cita esportiva de màxim nivell conté un accentuat simbolisme social, ja que permetrà visualitzar l'esport adaptat com a eina transmissora de valors i d'inclusió".

Afegeix un comentari nou