El CNJC impulsa itineraris formatius per a les entitats juvenils

Fundació Pere Tarrés - Transversal
EL CNJC planteja tres itineraris formatius per a entitats juvenils.  Font: CNJC
EL CNJC planteja tres itineraris formatius per a entitats juvenils. Font: CNJC
Les formacions a demanada plantejades pel CNJC volen incentivar el creixement intern de les entitats. Font: CNJC
Les formacions a demanada plantejades pel CNJC volen incentivar el creixement intern de les entitats. Font: CNJC

El CNJC impulsa itineraris formatius per a les entitats juvenils

Fundació Pere Tarrés - Transversal

Resum: 

Associacionisme juvenil, feminisme i interseccionalitat i salut emocional són les temàtiques formatives plantejades pel CNJC.

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) amplia enguany el seu catàleg de formacions per a entitats juvenils i ofereix tres itineraris formatius nous. Amb l’objectiu d’acompanyar “les necessitats i conflictes del món associatiu juvenil” el CNJC vol incentivar el creixement intern i el desenvolupament de projectes de les entitats.

Els nous itineraris formatius estan composats per tres sessions que aborden la formació l’avaluació i el replantejament de projectes. Es tracta de sessions d’una durada aproximada de dues hores i que representen “línies àmplies per tal de fer formacions ajustades a les necessitats de cada entitat”, explica Mar Urbistondo Miquel, tècnica de creixement i suport associatiu del CNJC.

Les temàtiques plantejades són diverses. La proposta ‘Transformem(-nos) des dels feminismes’, aporta una mirada des dels feminismes interseccionals i decolonials que ha de facilitar a l’entitat la consolidació d’aquesta perspectiva en les seves activitats i organització.

També es planteja el treball de l’associacionisme i el funcionament d’una entitat juvenil a l’itinerari ‘Juntes ho podem tot’, que tracta des de l’organització fins a la incidència política.

La darrera proposta rau en el treball del benestar emocional i la salut mental, i porta per títol ‘Polititzem el malestar, cap a la gestió col·lectiva de les emocions’. Una oferta que aporta una perspectiva teòrica que es concreta en el dia a dia de les entitats.

El catàleg formatiu del CNJC és a demanda, és a dir, que les entitats poden contactar directament amb el Consell per tal de sol·licitar i concretar els itineraris formatius en funció de les necessitats detectades o els reptes de futur que es plantegin.

Afegeix un comentari nou