El Roser cerca mecenatge per esdevenir escola primària

Colectic
Autor/a: 
Marta Rius
Cooperativa Integral El Roser Font: El Roser
Cooperativa Integral El Roser Font: El Roser

El Roser cerca mecenatge per esdevenir escola primària

Autor/a: 
Marta Rius
Colectic

Resum: 

La cooperativa educativa té un mes per recaptar 30.000€ i finançar la construcció d’una sala polivalent que li facilitaria l’homologació per donar continuïtat al projecte adreçat a infants fins als 12 anys.

Des del 2011, El Roser és una comunitat d’acompanyament i aprenentatge formada per un grup de 65 famílies i professionals de l’educació. Des del 2016, desenvolupa el seu projecte d’escola viva i activa per a infants de 3 a 6 anys en una masia situada a Sant Boi de Llobregat.

El projecte de la cooperativa integral (constituïda el 2017) ara vol donar continuïtat a l’escolarització fins als 12 anys i, per assolir-ho, és necessari construir una sala polivalent a la masia, la qual permetrà aconseguir la homologació d’escola primària. El Roser ha activat una campanya de finançament a la plataforma Goteo.org que segueix vigent fins d’aquí un mes. Per ara han aconseguit el 52% del finançament mínim necessari.

Per a les obres de construcció d’aquesta sala (a l’antic estable) calen 30.000 €. Es destinaran a la compra de materials, llicències d’obra, contractació professional, entre d’altres partides. Les mateixes sòcies (famílies i equip pedagògic) calculen que s’estalviaran gairebé 10.000€ perquè assumiran tasques com pintar, col·locar portes i finestres, instal·lar llums, muntar parquet, treure runa...

A la sala polivalent s’hi preveu realitzar formacions per a persones adultes; activitats extraescolars; tallers i xerrades; reunions; activitats interculturals i intergeneracionals; i mercats d’intercanvi i segona mà.

Una cooperativa sociocràtica

La Cooperativa Integral El Roser funciona amb un model d’autogovern basat en la sociocràcia, que combina l’horitzontalitat de l’assemblearisme pròpia de l’àmbit polític amb la verticalitat de l’empresa privada en l’àmbit operatiu. Els pilars de la sociocràcia, com en l’economia social i solidària, són la transparència i la confiança en el col·lectiu.

Afegeix un comentari nou