El sindicat manter de Barcelona denuncia que els volen desallotjar del seu local al Raval

LaviniaNext
Autor/a: 
Dani Sorolla
 Font: Sindicat Manter de BCN
El Sindicat Manter de Barcelona ha rebut un avís de desallotjament del seu local al raval. Font: Sindicat Manter de BCN
 Font: Sindicat Manter de BCN
L'espai situat al Raval és la seu de diversos col·lectius. Font: Sindicat Manter de BCN
 Font: Sindicat Manter de BCN
Els col·lectius que ocupen l'espai desenvolupen una tasca social per al barri. Font: Sindicat Manter de BCN

El sindicat manter de Barcelona denuncia que els volen desallotjar del seu local al Raval

Autor/a: 
Dani Sorolla
LaviniaNext

Resum: 

A l’espai, que comparteixen amb altres col·lectius i abans estava en mans de narcotraficants, s’hi fan tota mena d’activitats socials per al barri.

El sindicat manter de Barcelona ha denunciat aquest dimecres a les seves xarxes socials que han rebut un nou avís de desallotjament de La Caracola, l'espai que ocupen al barri del Raval i que comparteixen amb altres col·lectius i entitats. Concretament, l’espai també és la seu de l’Espai de l'Immigrant i el Sindicat d’Habitatge del Raval.

Des del sindicat han explicat que fa uns dies van rebre un avís de desallotjament que s’hauria d’executar entre l’1 i el 15 d’octubre, sense més concreció, en un intent, diuen des del sindicat, de dificultar l’organització i la resistència popular per aturar el desallotjament.

El local, propietat de La Caixa, ja es va intentar desallotjar, sense èxit, el mes de novembre de l’any passat i el febrer d’enguany, quan les ordres d’execució es van aturar el mateix dia en què s’havien d’aplicar i ja s’havien concentrat desenes de persones per impedir-ho.

“Fa una setmana que vam rebre l’ordre de desallotjament del local i així estem. És un espai que compartim diversos col·lectius, on desenvolupem una tasca social molt important per al barri”, explica a Xarxanet Lamine Sarr, membre del Sindicat Manter de Barcelona.

Per denunciar la situació, han compartit un vídeo a les xarxes socials en què fan palès l’amenaça de desallotjament i reivindiquen l’ús social que els col·lectius donen a l’espai. “Les entitats realitzen un treball social fonamental i porten anys lluitant pel barri, més en aquest context de crisi sanitària”, expliquen.

ALERTA: Ens volen desallotjar! Els locals del Sindicato Mantero, l’Espacio del Inmigrante i el Sindicat d’Habitatge del Raval estan en perill de desallotjament a partir del proper 1 d’octubre. La banca especuladora, propietària del local, i les institucions han de saber que no ens quedarem de braços creuats. No permetrem que buidin de vida aquest espai del barri i per al barri. És per això que demanem el suport del veïnat per defensar aquest espai i les iniciatives que l’omplen de vida: activitats d’autoorganització popular i de suport a les persones més vulnerables, més necessàries que mai en el context actual. Moltes gràcies pel suport i per la difusió. Estigeu antents a les convocatòries! ALERTA: Nos quieren desalojar! Los locales del Sindicato Mantero, el Espacio del Inmigrante y el Sindicato de Vivienda del Raval están en peligro de desalojo a partir del próximo 1 de octubre. El banco especulador, propietario del local, y las instituciones deben saber que no nos quedaremos de brazos cruzados. No vamos a permitir que vacíen de vida este espacio del barrio y para el barrio. Es por ello que pedimos el apoyo del vecindario para defender este espacio y las iniciativas que la llenen de vida: actividades de autoorganización popular y de apoyo a las personas más vulnerables, más necesarias que nunca en el contexto actual. Muchas gracias por el apoyo y por la difusión. Estén antentos a las convocatorias!

Una publicación compartida de Top Manta (@topmanta_bcn) el

Entre altres coses, s’hi imparteixen classes de llengua, patronatge i confecció, a banda que són espais que funcionen com a banc d’aliments, que es van repartir en plena pandèmia. A més, també és un local d’acollida per a persones en situació d’extrema vulnerabilitat que, alerten, es quedaran al carrer si es porta a terme el desallotjament. “No tenim cap alternativa, només tenim aquest local”, explica Sarr.

Igualment, el sindicat lamenta que no es tingui en compte la tasca social que hi desenvolupen les entitats afectades i expressen la seva indignació perquè no es garanteixi que ho puguin seguir fent, en el que consideren que és un perjudici pel barri i per la comunitat.

“Hem col·laborat tot el que hem pogut amb la societat en aquesta situació tan difícil de pandèmia i en comptes de recompensar la nostra tascar ara ens trobem amb una ordre de desallotjament”, lamenta Sarr, que afegeix que han intentat parlar amb l’Ajuntament per demanar una mediació o solucions, però encara no han rebut resposta.

El sindicat també expressa el seu temor que el local quedi buit si s’executa el desallotjament, o pitjor, tornin a ser ocupats per narcotraficants, quelcom que ja passava abans que s’hi instal·lessin aquests col·lectius, tal com explica Sarr: “El local estava en mans dels narcotraficants que creaven molta inseguretat al barri i nosaltres els vam fer fora per convertir-lo en un local social”.

Per això, anuncien que no es quedaran de braços plegats i demanen el suport de tothom per frenar el desallotjament, alhora que anuncien convocatòries i accions per aturar el que consideren “una injustícia”. “Aquest dijous farem un esmorzar popular i una roda de premsa per fer visible aquesta situació, a banda que durant aquests dies tenim previst muntar tota una sèrie d’activitats al local”, detalla el membre del sindicat manter.

Així, Sarr anima a tothom a solidaritzar-se amb la seva lluita i intentar aturar el desallotjament: “La gent ens pot ajudar participant en les activitats que farem aquests dies i fent pressió a les xarxes socials perquè la nostra situació arribi a tothom”.

Afegeix un comentari nou