El viatge Komtü, pel benestar emocional i relacional a l'escola

Fundació Nous Cims
Autor/a: 
Programa Komtü
 Font: Programa Komtü
Benestar emocional a les escoles. Font: Fundació Nous Cims
 Font: Programa Komtü
Acompanyament a la comunitat educativa. Font: Fundació Nous Cims

El viatge Komtü, pel benestar emocional i relacional a l'escola

Autor/a: 
Programa Komtü
Fundació Nous Cims

Resum: 

“Si els adults funcionen, els infants funcionen". Les experiències relacionals deixen una empremta emocional que pot condicionar la personalitat i l’actitud dels nens i les nenes al llarg de tota la seva vida.

Les vivències positives i de confiança amb les persones adultes poden comportar un millor aprenentatge, a més de l'adquisició d’habilitats, valors i capacitats bàsiques com són l’empatia, l'autoconsciència o l’autoestima, entre d’altres.

El Komtü és un programa d'acompanyament als centres educatius gratuït i sense ànim de lucre, per a la millora del benestar emocional i relacional de nens i nenes als centres d’educació infantil i primària.

El programa involucra a tota la comunitat educativa per a promoure un entorn positiu i d'acompanyament emocional de l'alumnat, alhora que ajuda a les escoles a tractar les necessitats d'aquells infants que experimenten dificultats específiques.

Fa quatre cursos que s’implementa el programa i ja són 14 escoles Komtü. Aquestes han estat seleccionades anualment a partir d’una crida oberta, i inicien un procés de transformació en què planifiquen i posen en marxa accions que promocionen la salut relacional, la prevenció i la intervenció precoç.

Les escoles que estiguin interessades en potenciar un clima positiu d'acompanyament i millorar el benestar emocional dels infants, poden contactar amb l'equip del programa per a ser una Escola Komtü. Un any més s’obre la convòcatoria i es busquen noves escoles per a sumar-se el curs vinent, 2023-2024. Els centres que vulguin entrar al projecte poden fer-ho a través d'aquest formulari.

Afegeix un comentari nou