Els municipis amb centrals nuclears, descontents amb els nous magatzems de residus

Ravalnet
Torre de refrigeració de la central nuclear d'Ascó. Font:  faustonadal (CC BY-NC-SA 2.0)
Torre de refrigeració de la central nuclear d'Ascó. Font: faustonadal (CC BY-NC-SA 2.0)

Els municipis amb centrals nuclears, descontents amb els nous magatzems de residus

Ravalnet

Resum: 

L'Associació de Municipis en Àrees amb Centrals Nuclears (AMAC) denuncia la nova estratègia del govern espanyol.

El govern espanyol canvia d'estratègia amb els residus nuclears. En comptes de construir un magatzem centralitzat tal i com defensa l'Associacio de Municipis en Àrees amb Centrals Nuclears (AMAC) vol fer nous magatzems individualitzats a les mateixes zones nuclears existents dispersant així els residus readioactius pel territori.

El president de l'entitat, Juan Pedro Sánchez Yebra, ha explicat que s'ubicaran a Vandellòs i Ascó, Cofrentes i Almaraz, i que en l'últim cas el magatzem serà cinc cops més gran que l'actual. A més, afirmen que no compleixen les mesures de seguretat ja que no disposaran de cel·les calentes, un fet que obligaria a traslladar els contenidors en cas de desperfectes fins a un lloc amb cel·la calenta que permeti la seva manipulació.

L'entitat ha denunciat que la decisió s'ha pres sense consultar els municipis afectats. El vicepresident d'AMAC i alcalde de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Alfons Garcia, ha volgut denunciar el secretisme i l'opacitat, i ha remarcat que la decisió suposa, a més, la pèrdua d'una oportunitat d'inversió en alguna altra àrea que podria acollir el magatzem centralitzat.

"No se'ns escolta i s'estan envaint les nostre competències", ha afegit l'alcalde d'Ascó, Miquel Àngel RIbes, en una roda de premsa a Tarragona.

Amb tot, l'AMAC ha manifestat que farà tot el possible per paralitzar l'estratègia amb l'objectiu de no mantenir l'emmagatzamatge de residus nuclears als municipis afectats.

Afegeix un comentari nou