Ens molesten els diferents?
Comparteix
De vegades sí, malgrat ens costi reconèixer-ho en veu alta. Per tal de barrejar els "iguals" amb els "diferents" l'Associació Sarau proposa laboratoris creatius: l'espai gastronòmic, dansa integrada i teatre de l'oprimit.
L'oci és una necessitat. És una necessitat per tu, per mi, però també per aquell que porta una etiqueta de discapacitat i, fins i tot, pel que té un trastorn psíquic. Sí, per aquest també.
Al llarg dels anys hem anat entenent, acceptant, coneixent persones etiquetades. I al llarg dels anys han sorgit iniciatives que treballen perquè aquestes persones puguin gaudir de l’oci com qualsevol altre.
L'Associació Saräu és una d'elles. Des del 2009 dissenya propostes de lleure accessibles a tothom a través de diferents programes.
La part bona d’aquests projectes és que funcionen, sobretot entre etiquetats. La part que costa de tirar endavant és que també funcionin amb la participació de persones no etiquetades. Amb aquest objectiu, Saräu posa en marxa 3 laboratoris creatius oberts a tothom.
Espai de cuina
Es fa els dilluns de 18 a 20h al centre cívic del Parc Sandaru de Barcelona. Diferents cuiners i escoles d'hosteleria col·laboren amb el projecte per tirar-lo endavant. Setmanalment elaboren un plat amb els participants, als que no es requereix experiència. Cadascú pot seguir la sessió al seu ritme i les receptes són senzilles i variades.
Espai de dansa integrada
Es fa els dijous de 17 a 19h al casal de barri Folch i Torres de Barcelona. És un taller per a tot tipus de cossos i per a persones amb i sense experiència. Es tracta de buscar maneres per comunicar les emocions a través del moviment, amb tècniques de respiració, improvisació i automassatge.
Espai de teatre social – teatre de l'oprimit
Es fa els dimarts de 15:30 a 17h al casal de barri Folch i Torres de Barcelona. Es treballa el teatre des d'una mirada crítica i qüestionant la realitat. Aquest laboratori està dirigit per Antonio Masegosa, director artístic de Pallapupas.
El preu dels laboratoris oscil·la entre els 30 i els 40 euros però Saräu ofereix beques d'entre el 50 i el 100%, així com també ofereix un servei d’acompanyament gratuït gràcies a un dels seus pilars: els voluntaris.
A banda dels laboratoris creatius, l'Associació Saräu porta 5 anys treballant per l’oci inclusiu amb molts altres programes. Un dels seus fundadors va ser Edgar Vinyals, un integrador social que en aquell moment tenia 23 anys.
Cossos i ments són igual de diferents en moviment. Ens molesten els diferents?
Afegeix un nou comentari