Entitats, intercanvi de llibres i espectacles, al Sant Jordi del Raval

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Entitats, intercanvi de llibres i espectacles, al Sant Jordi del Raval

Resum: 

70 entitats del barri, així com centres educatius, comerciants i veïnat celebraran la diada de Sant Jordi a la Rambla del Raval. El 23 d'abril i durant tot el dia, hi haurà tallers oberts i espectacles.

Qui passegi per la Rambla del Raval la diada de Sant Jordi, a més de comprar roses i llibres, tindrà la possibilitat de conèixer diferents entitats del barri, participar en tallers oberts i assistir a espectacles que reflectiran la riquesa cultural del Raval. Una altra de les propostes del dia és la parada d'intercanvi de llibres, on podràs portar els llibres que ja hagis llegit i intercanviar-los per altres.

Gravant l'Àudio MAtón sobre pobresaLes entitats del barri han preparat amb cura la seva participació en la celebració. Els i les joves participants de l'Associació per a Joves Teb, per exemple, han preparat activitats de sensibilització, com ara el "Àudio Matón", un projecte que ja van desenvolupar l'any passat. El 2012 van recollir en àudio les opinions dels veïns i veïnes del barri, això com de treballadors/ores i voluntaris/àries de les entitats presenta a la fira sobre la pobresa, tot plantejant-los la següent pregunta: "Què faries per evitar que hi hagi tanta pobresa al món?".

Any Wagner i concert intergeneracional

Enguany se celebra el bicentenari del naixement del compositor Richard Wagner. A principis d'any 25 entitats culturals de Catalunya es van unir per commemorar aquests 200 anys, tot encetant l'Any Wagner. La celebració de Sant Jordi del Raval se sumarà a aquesta commemoració amb el concert de l'Orquestra Raval Simfònic de L'Escola de Músics i JPC, que interpretarà la "Suite Tannhäuser", i la representació de la Companyia de Teatre KosMu de "Wagner i el Cavaller desconegut", inspirat en el Lohengrin de Wagner.

Aquestes no seran les úniques actuacions, però. El COR RAVAL Revolution, per exemple, oferirà un concert en què participaran diversos casals de gent gran i de joves del barri i que s'acompanyarà amb una coreografia conjunta. Actuacions de sardanes, dansa del ventre i ballet bolivià, entre d'altres, completaran la programació de l'escenari.

No faltarà l'estrella del dia: la literatura

Com no podia ser d’una altra manera, la literatura ocuparà un paper central, amb lectures de textos, conta contes i un club de lectura, entre d'altres.

El Museu Marítim de Barcelona organitza "La Biblioteca baixa al jardí", tot traslladant el servei de biblioteca a les zones de jardí de les seves instal·lacions. La Biblioteca de Catalunya, per la seva banda, ofereix una visita guiada als seus espais amb un concert de pianola al final del recorregut.

Afegeix un comentari nou