Europa vol que es reconeguin les competències adquirides en l’educació no formal

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Europa vol que es reconeguin les competències adquirides en l’educació no formal

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

La lluita de l’associacionisme educatiu perquè es reconegui la seva tasca educativa podria tenir una oportunitat gràcies a la Comissió Europea, que ha llançat una proposta perquè els estats membres validin abans de 2015 les capacitats i competències que s’adquireixen fora de l’escola o la universitat.

La Comissió Europea ha recomanat als estats membres que reconeguin les capacitats i competències adquirides en l’educació no formal. Es pretén que aquesta mesura serveixi per fer front als elevats índexs d’atur, especialment dels joves, els treballadors de més edat i les persones amb poques qualificacions. També es pretén incrementar l’accés a l’ensenyament superior, sobretot entre els estudiants de més edat.

Amb aquesta recomanació, la Comissió insta els estats membres a establir, d’ara fins al 2015, sistemes nacionals per validar l’ensenyament no formal i informal. Això permetria que els ciutadans obtinguessin una qualificació total o parcial sobre les capacitats i competències adquirides fora de l’ensenyament formal. Actualment, només Finlàndia, França, Luxemburg i els Països Baixos disposen de sistemes complets per validar aquest tipus d’aprenentatge.

El nostre objectiu és que tots els ciutadans puguin fer ple ús de les oportunitats d'aprenentatge disponibles per millorar les seves qualificacions i les seves possibilitats d'ocupació, ja sigui al lloc de treball, a través de grups de la societat civil o a través d'internet
Androulla Vassiliou, comissària d'Educació, Cultura, Multilingüisme i Joventut

La proposta de la Comissió es debatrà al Consell Europeu i haurà de ser adoptada pels ministres d’Educació i Joventut els dies 23 i 24 de novembre.

Més informació al comunicat de premsa de la Comissió Europea.

Afegeix un comentari nou