Front comú al tercer sector per reclamar un nou Pacte per a l’Habitatge

LaviniaNext
Autor/a: 
Carlos Faneca
Presentació de la Crida a un pacte per a l'habitatge. Font: @Taula3sector
Presentació de la Crida a un pacte per a l'habitatge. Font: @Taula3sector
El Sindicat de Llogaters limitaria els preus dels lloguers tenint en compte la situació socioeconòmica de les famílies.  Font: Gerió Digital
Les entitats consideren que la situació és "insostenible". Font: Gerió Digital
 Font: Joan Turu
La PAH és una de les entitats signants de la crida. Font: Joan Turu

Front comú al tercer sector per reclamar un nou Pacte per a l’Habitatge

Autor/a: 
Carlos Faneca
LaviniaNext

Resum: 

Diverses entitats formen la Crida a un Pacte per a l’Habitatge amb la qual reivindiquen que el dret a l’habitatge deixi de ser una mercaderia i que les administracions s’impliquin amb polítiques valentes i una forta inversió.

Un conjunt d'entitats socials, veïnat i sindicats han reclamat a les administracions un nou pacte per garantir el dret a l'habitatge per a la pròxima dècada i que doni una resposta real, eficient i consensuada a la problemàtica. Reivindiquen que l'habitatge es deixi de considerar mercaderia i que es valori la necessitat de crear un sector públic, amb accions que regulin el lliure mercat privat, com s'ha fet en altres sectors com ara l'educació o la sanitat.

Per aquest motiu, les entitats demanen a l'Estat, la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona la seva implicació amb inversions, així com polítiques valentes que donin continuïtat als programes estratègics perquè vagin més enllà d’un simple mandat municipal. Segons s'assenyala a la crida, el Pacte Nacional per a l’Habitatge 2007-2016, signat per totes les institucions i partits polítics de Catalunya, s'ha saldat "amb un únic balanç de la comissió de seguiment del 2008", sent així "rotundament incomplet i finalment un fracàs".

La Crida a un Pacte per a l'Habitatge 2020-2030 està impulsada per la Federació d'Associacions de Veïnes i Veïns de Barcelona (FAVB), conjuntament amb entitats i moviments socials com la Taula d'Entitats del Tercer Sector de Catalunya, Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), l'Observatori DESC, ECOM, la Fundació Arrels, l'Associació EntrePobles i la Fundació APIP-ACAM, així com els sindicats CCOO i UGT.

La presidenta de la FAVB, Ana Menéndez, ha manifestat durant la presentació de la crida la importància que societat civil, entitats i administracions arribin a un acord per tractar de solucionar una situació "insostenible". Des de la FAVB demanen articular un conjunt de mesures complexes, un paquet de lleis i implicar les diferents administracions tenint en compte la complexitat de factors que incideixen sobre el preu de l’habitatge.

Afegeix un comentari nou