Habitatge cooperatiu a Terrassa busca inquilines per a "relació estable"

Colectic-comunitari
Representants de l'Ajuntament de Terrassa i de Sostre Cívic davant del nou projecte d'habitatge cooperatiu. Font: Sostre Cívic
Representants de l'Ajuntament de Terrassa i de Sostre Cívic davant del nou projecte d'habitatge cooperatiu. Font: Sostre Cívic

Habitatge cooperatiu a Terrassa busca inquilines per a "relació estable"

Colectic-comunitari

Resum: 

La cooperativa Sostre Cívic i l'Ajuntament de Terrassa presenten el primer projecte de cohabitatge al municipi.

La Mola és el nou projecte d'habitatge cooperatiu de Sostre Cívic i el primer que es posa en marxa a Terrassa. Es tracta d'un edifici de nova construcció en desús propietat d'una entitat financera situat al barri de Ca N'Anglada i que s'ha rehabilitat per oferir habitatge digne i assequible. Disposa de vuit habitatges d'entre 30 i 57 metres quadrats en règim de cessió d'ús i qualificats de protecció oficial.

La cooperativa i l'Ajuntament de Terrassa han posat en marxa la campanya per buscar inquilines sota el lema 'Cases busquen persones a Terrassa per a relació estable'. El període d'inscripcions està obert fins al 28 de febrer, i les persones interessades han de complir amb els requisits de protecció oficial i ser sòcies de la cooperativa.

Durant la campanya, es faran xerrades informatives i visites els dimarts 7 i 21 de febrer a les 17:30, i una xerrada en línia el dimarts 14 a la mateixa hora, amb inscripció prèvia.

La regidora d'habitatge i rehabilitació de l'ajuntament del municipi, Lluïsa Melgares, ha apostat per aquestes alternatives per "garantir l'accés a l'habitatge a tothom" en l'acte de presentació, en el qual han participat la PAH Terrassa i La Teulada per donar suport al projecte.

Una alternativa digna

El model d'habitatge cooperatiu està entre la compra i el lloguer, ja que suposa que la cooperativa és propietària de l'habitatge, que en cedeix l'ús a les persones que hi viuen i que són sòcies de la cooperativa. És un dret d'ús indefinit, transmissible i a un preu estable. En el cas de la Mola, la quota d'ús és d'entre 500 i 595 euros, i l'aportació inicial, que és parcialment retornable, és d'un màxim de 3.500 euros.

Habitatge per a Serveis Socials

A la Mola, dos dels habitatges seran gestionats per la Mesa d'Emergència de la Generalitat i l'Ajuntament de Terrassa per assignar-los a casos de Serveis Socials, com ja s'ha fet en altres projectes de cohabitatge.

"Recuperem patrimoni privat i ja construït que estigui en desús per tornar a l'habitatge la seva funció social des d'una gestió col·lectiva, de vocació pública i no especulativa", ha afirmat Mandi Domingo, coordinadora del projecte des de Sostre Cívic.

Afegeix un comentari nou