L’empobriment de les famílies catalanes afecta sobretot infants i adolescents

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
 Font:
Font:

L’empobriment de les famílies catalanes afecta sobretot infants i adolescents

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

El 60% de la població catalana té dificultats per arribar a final de mes i un 23% es troba en risc de pobresa o exclusió social, segons el darrer informe INSOCAT.

Les famílies catalanes s’han empobrit progressivament des de l’inici de la crisi, l’any 2008. Un 13,7% dels catalans són pobres malgrat tenir feina, mentre la pobresa severa s’ha multiplicat gairebé per cinc des d’aquell any a Catalunya - passant de l’1,15% al 4,98% de la població-. Són dades del darrer informe INSOCAT elaborat per ECAS amb dades de l’Idescat, l’INE i l’Eurostat.

La taxa de població en risc de pobresa o exclusió social ha passat del 16,5% al 23,3% a Catalunya; la mitjana de l’Estat espanyol és quatre punts superior, però l’increment ha estat més accentuat a Catalunya. Altres dades que reflecteixen l’empobriment generalitzat de la ciutadania són el descens de la despesa mitjana anual per llar –de 34.511 euros el 2008, a 31.729 el 2011—, o les dificultats per arribar a final de mes –que afecten un 60,2% dels catalans-.

Afegeix un comentari nou