La campanya #JoEtVeig segueix donant suport als confinaments invisibles

LaviniaNext
Autor/a: 
Elizabeth Parcerisa
#JOETVEIG ha sigut la primera iniciativa de captació de fons que ha engegat l'Associació Benestar i Desenvolupament  Font: ABD.
#JOETVEIG ha sigut la primera iniciativa de captació de fons que ha engegat l'Associació Benestar i Desenvolupament Font: ABD.
Davant la pandèmia de la Covid-19 han sorgit necessitats immediates i d’emergència. Font: Pexels (Llicència: CC)
Davant la pandèmia de la Covid-19 han sorgit necessitats immediates i d’emergència. Font: Pexels (Llicència: CC)
Gràcies a la campanya, l'ABD ja ha pogut donar suport a més de 100 famílies.  Font: ABD.
Gràcies a la campanya, l'ABD ja ha pogut donar suport a més de 100 famílies. Font: ABD.

La campanya #JoEtVeig segueix donant suport als confinaments invisibles

Autor/a: 
Elizabeth Parcerisa
LaviniaNext

Resum: 

L'Associació Benestar i Desenvolupament continua la crida a la col·laboració per a les famílies en situació d'emergència i pobresa a causa del coronavirus.

#JoEtVeig ha sigut la primera iniciativa de captació de fons que ha engegat l'Associació Benestar i Desenvolupament (ABD) per donar resposta a la situació de vulnerabilitat a la qual s'han vist exposades moltes persones i famílies a causa de la pandèmia de la Covid-19 i la seva consegüent crisi econòmica.

Des de l'entitat, es gestionen programes de suport social, educatiu i psicològic centrats en l’acompanyament, l’apoderament i la promoció de l’autonomia de les persones que estan en contextos de vulnerabilitat. "Però, davant la pandèmia de la Covid-19 ens hem vist interpel·lades per les necessitats immediates i d’emergència que estaven vivint les persones que estan en els programes d’atenció de l’entitat", expliquen des de l'entitat.

L'ABD ha publicat recentment els resultats aconseguits. Gràcies a la col·laboració de la ciutadania, aquests s'han traduït en 500 lots de menjar, 100 paquets de llet i bolquers, 50 factures de subministraments bàsics i 20 lloguers socials. "Com a ABD ens sentim immensament agraïdes pel suport rebut que ens ha permès cobrir les necessitats immediates, principalment d’habitatge i alimentació, d’un centenar de famílies que durant el confinament van sentir que no comptaven amb cap xarxa que les sostingués", expressen des de l'entitat.

L'objectiu inicial era el d'aconseguir 60.000 euros a través de donacions per tal de poder donar suport econòmic a les més de 600 famílies vinculades a l'entitat. Per això, la solidaritat i participació segueix sent necessària. "Creiem que encara hi ha molta necessitat i que n'hi haurà més", diuen des de l'ABD. "El sistema d’ajudes públiques continua essent excloent i deixa al marge a persones que no compleixen determinats requisits administratius, vulnerant els seus drets més bàsics", afegeixen.

A més de la col·laboració activa, la campanya també s'ha iniciat amb un altre objectiu: el de visibilitzar situacions que no tenen el focus dels mitjans de comunicació donant veu a les persones afectades, principalment mares amb filles i fills a càrrec, i fer-ho amb les seves paraules, posant en primer pla el context en el qual han estat vivint el confinament.

Afegeix un comentari nou