La FESC2015 arriba al 94% d'ocupació a 3 mesos d'obrir portes

Autor/a: 
Anna Sánchez Ribas - Associació per a joves TEB
 Font:
Font:

La FESC2015 arriba al 94% d'ocupació a 3 mesos d'obrir portes

Autor/a: 
Anna Sánchez Ribas - Associació per a joves TEB

Resum: 

Més de 170 entitats i empreses ja s'han inscrit a la IV Fira d'Economia Solidària que tindrà lloc els propers 23, 24 i 25 d'octubre. La xifra representa un 94% d'ocupació del recinte on es celebrarà.

A tres mesos d'obrir portes, la Fira d'Economia Solidària de Catalunya ja ha omplert el 94% de la capacitat de la fàbrica Fabra i Coats, al districte de Sant Andreu de Barcelona, on es celebrarà el proper mes d'octubre. 171 empreses i entitats ja han completat el registre per a convertir-se en expositors d'aquesta quarta edició.

Les entitats inscrites són majoritàriament cooperatives tot i que també hi podem trobar associacions, fundacions, grups de consum o empreses d’inserció, entre altres. Aquests 171 projectes i iniciatives d’economia solidària es distribueixen en 33 municipis de tot Catalunya, un exemple de l’ampli abast territorial de l’economia social i solidària a casa nostra. La FESC també triplica el número d’expositors procedents de la resta de l’Estat Espanyol respecte l’any passat, i comptarà amb la presència d’empreses de Bilbao, Almeria, Madrid, Pamplona, Palma de Mallorca i València. Una altra dada a destacar és que el 30% de les empreses inscrites participaran a la Fira per primer cop.

Per sectors, les entitats que desenvolupen la seva activitat econòmica en serveis i alimentació són les majoritàries, amb un23% i un 16% del total respectivament. Les segueixen el sector de comunicació, educació i cultura (amb un 11% cadascuna),habitatge (10%), tèxtil i finances (6% cadascuna), oci (4%) i cures (2%). La FESC torna a demostrar un any més que totes les necessitats de la vida poden ser cobertes amb els productes i serveis que ofereixen les empreses de l’economia social.

Encara queden algunes places lliures per a ser expositor a la Fira. Les entitats i empreses inscrites un cop s’arribi a la plena ocupació formaran part de la llista d’espera i podran participar, sense opció a estand, en les activitats i desenvolupament de la Fira.

Kurdistan serà la nació convidada d'aquesta edició. La regió ha estat escollida pel seu inspirador model d’economia cooperativa i pels seus principis comunitaris, ecològics i igualitaris; malgrat ser una nació sense estat. A més, destaca pel paper fonamental que les dones estan exercint en els processos econòmics, fet únic a l’Orient Mitjà. També hi haurà presència d’altre països, com ara França o Itàlia.

L’any passat, la Fira es va consolidar amb un total de 17.000 persones visitants i gairebé un centenar d’activitats programades. A més, van circular més de 30.000 ecosols, la moneda alternativa i única per a realitzar transaccions a la Fira.

Afegeix un comentari nou