La Fundació Esclerosi Múltiple demana voluntaris per la recaptació anual “Una poma per la Vida” pel pròxim 4 i 5 de novembre

Fundació Autònoma Solidaria
Autor/a: 
Joana Rafart Alaball

La Fundació Esclerosi Múltiple demana voluntaris per la recaptació anual “Una poma per la Vida” pel pròxim 4 i 5 de novembre

Autor/a: 
Joana Rafart Alaball
Fundació Autònoma Solidaria

Resum: 

La Fundació Esclerosi Múltiple (FEM), juntament amb els supermercats Condis, organitza la seva 15a edició d’“Una poma per la vida”, una campanya per recaptar diners i finançar el seus programes.

“Una poma per la vida” és una iniciativa sorgida l’any 1977 a Itàlia quan l’Associació Italiana d’Esclerosi Múltiple va detectar la necessitat de sensibilitzar a la ciutadania i fer més visible la malaltia. Així, la campanya es va estendre arreu d’Europa, i a Catalunya té un fort arrelament. Així doncs, aquest pròxim 4 i 5 de novembre es durà a terme la quinzena edició d’aquesta campanya. “Cada any arribem a més persones, tenim més voluntaris i aconseguim fer arribar més lluny el missatge. Tot això per una malaltia no majoritària com és l’esclerosi múltiple és fonamental perquè ens permet que les persones amb esclerosi múltiple estiguin d’actualitat i que les tinguem presents”, explica Mercè Sancho, coordinadora de campanyes de la FEM.

Hi ha més de 400 supermercats de la cadena Condis que participen a la campanya, on es podran comprar pomes per 1,5 euros cadascuna, diners que aniran íntegrament destinats al fons que la FEM destina a l’impuls del programa de joves. De fet, l’esclerosi és una malaltia que afecta 7.000 persones a Catalunya i es diagnostica principalment entre joves de 20 a 24 anys. Segons Sancho, encara queda molt camí per recórrer, i continuen sent molt necessàries les campanyes de sensibilització i visibilització: “gràcies al Mulla’t, gairebé tothom ha sentit les paraules esclerosi múltiple però en canvi, no tothom sap què implica la malaltia. Aquesta és una malaltia amb símptomes molt diversos que fa que sigui difícil de diagnosticar i que fa que dues persones amb esclerosi múltiple puguin tenir símptomes ben diferents. Hi ha hagut una millora en la sensibilització però encara hi ha molt de desconeixement. De mancances en tenim moltes, perquè és molt difícil lluitar contra una malaltia de la qual no se’n saben les causes.”

Fes voluntariat!

Per a dur a terme aquest projecte, la FEM demana a tota la ciutadania la seva col·laboració voluntària per aquesta campanya puntual. Necessiten persones per tal d’ajudar en la venda de pomes i en difusió de la missió de l’entitat. Els horaris dels voluntaris són de matí i/o tarda, i estaran ubicats en els diversos supermercats Condis que participen a la campanya. Les inscripcions per fer de voluntari a “Una poma per la vida” o per altres campanyes i projectes es poden realitzar a través d’un formulari. També es demana col·laboració ciutadana amb la difusió de la imatge de la poma solidària i utilitzant-la com a foto de perfil de les xarxes socials durant aquells dos dies, i amb l’ús de l’etiqueta #mossegadasolidària.

Afegeix un comentari nou