La Fundació Marianao impulsa un nou projecte de mentoria a alumnes de batxillerat

Associació per a Joves Teb - Comunitari
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La Fundació Marianao impulsa un nou projecte de mentoria a alumnes de batxillerat

Associació per a Joves Teb - Comunitari

Resum: 

Aquesta iniciativa la duu a terme amb la xarxa educativa de Sant Boi de Llobregat i amb la participació de persones que es troben en edat de jubilació.

La Fundació Marianao compta també amb la col·laboració del grup d’investigació Grup d'Investigació, Orientació i Desenvolupament Educaiu (GRODE), de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que té com a principal objectiu proposar millores davant les demandes i les necessitats que es plantegen actualment en el context educatiu.

El fil conductor del projecte és la construcció conjunta de coneixement. Pretén aprofitar l'expertesa de la gent gran perquè algunes persones que formen part d'aquest col·lectiu facin un acompanyament en els seus treballs de recerca als alumnes i les alumnes que estan cursant batxillerat.

D'aquesta manera, intenta enfortir les xarxes relacionals i estimular les relacions entre la comunitat educativa. L’orientació i la supervisió del treball continuen estant a càrrec de la tutoria dels centres educatius, però amb la interacció entre l’alumnat i el mentor el treball s’enriqueix a nivell de contingut.

Es tracta també d'una iniciativa que vol contribuir a transformar la mirada dels diferents actors socials que es relacionen de manera intergeneracional, i a partir de tots els agents que hi intervenen.

La Fundació Marianao va desenvolupar l'any 2015 un altre projecte de mentoria, "Suma i segueix", per donar suport a l'estudi i atenció individualitzada a joves que necessitaven un reforç acadèmic i un acompanyament emocional. Hi col·laborava un grup d'estudiants de la UAB que ajudava en la preparació de les proves d'accés a cicles de grau superior, batxillerat, cicles formatius i programes de formació inicial.

Per participar en el projecte o per disposar de més informació pots contactar amb la fundació a partir de l'adreça de correu electrònic educacio@marianao.net.

Afegeix un comentari nou