La llibreria ambulant de la cooperativa El Refugi ja fa camí pels pobles del Pirineu

Colectic-comunitari
La Barraca de la llibreria El Refugi en funcionament. Font: Llibreria cooperativa El Refugi
La Barraca de la llibreria El Refugi en funcionament. Font: Llibreria cooperativa El Refugi

La llibreria ambulant de la cooperativa El Refugi ja fa camí pels pobles del Pirineu

Colectic-comunitari

Resum: 

Inspirada en la de Federico García Lorca, la Barraca porta llibres i activitats, i enforteix el texit cultural de les zones rurals.

La Barraca és la llibreria ambulant de la llibreria cooperativa El Refugi que ja ha començat a fer camí pels pobles del Pirineu. Ha començat per La Seu d'Urgell i Sort, i continuarà per Ripoll, Organyà, La Pobla de Segur, La Vall de la Vansa, Peramola i Berga.

Inspirada en la Barraca de Federico García Lorca, un grup d'artistes que portaven el teatre clàssic als pobles en el context republicà i amb una vocació d'educació pública, aquesta porta llibres de pensament crític a fires, mercats i festivals, i promou productes culturals locals amb dificultat de distribució com el tèxtil de marques pirinenques, música i artesania.

A més, proposen visites a centres educatius i activitats com ara recitals, exposicions, concerts de petit format i presentacions de llibres, que duen a terme en un envelat desmuntable.

Un dels seus pilars, expliquen des de Dies d'Agost, entitat que s'encarrega de la comunicació del projecte, és enfortir la xarxa cultural dels territoris cooperant amb altres projectes de la zona com han fet a Sort col·laborant amb les marques de roba pallareses Cusart i Nòmada. A Ripoll, per exemple, celebraran l'aniversari de La Lluerna llibreria.

La memòria històrica antifeixista, el sentiment pirinenc, el món rural, el suport mutu i la transformació social, són altres valors de la iniciativa, impulsada per les ajudes de projectes Singulars, que també compta amb la col·laboració de la cooperativa Drop Campers per a la creació de la caravana.

Afegeix un comentari nou