La Primera Marató de Muntanya de Catalunya es renova per ser més respectuosa amb l’entorn

 Font:
Font:

La Primera Marató de Muntanya de Catalunya es renova per ser més respectuosa amb l’entorn

Resum: 

Centenars de voluntaris fan possible la prova, que té lloc a Sant Llorenç Savall i enguany arriba a la 21a edició.

La primera marató de muntanya que es va disputar a Catalunya arribarà el 25 d’octubre a la 21a edició. Amb un recorregut immers dins del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l’Obac, i amb sortida i arribada al poble de Sant Llorenç Savall, aquest any la prova es renova per ser més respectuosa amb l'entorn.

L’organització de la cursa, amb la supervisió de la direcció del Parc Natural, han dissenyat un nou circuit que alteri menys la vida al Parc i degradi menys l’entorn. Prèviament s’han identificat els riscos que la cursa provoca i s’han pensat mesures concretes per evitar-los.

La Primera Marató de Muntanya de Catalunya l’organitzen conjuntament el Centre Excursionista Llorençà i l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall. La seva realització és possible gràcies a la implicació de centenars de voluntaris del poble, des dels que hi treballen tot l’any per organitzar-la fins que al mateix dia s’encarreguen dels controls o de retirar la senyalització un cop acabada la prova.

La prova segueix sent una de les competicions atlètiques amb més caràcter, ja que uneix la distància més dura, la de la marató (42,470 quilòmetres de distància), amb el desnivell que cal superar en un circuit muntanyenc, que assoleix uns 3.500 metres. La marató i les proves associades que tenen lloc el mateix dia reuneixen un total de 1.600 corredors.

Afegeix un comentari nou