La Setmana del Llibre en Català, en positiu

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La Setmana del Llibre en Català, en positiu

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

La Setmana sembla haver trobat un equilibri entre l'espai i les dates en la seva 31a edició.

Les conclusions de la 31a edició de La Setmana del Llibre en Català són positives. D’una banda, han augmentat les vendes i els visitants a l’anomenada Ciutat de la Lectura a més dels participants als nombrosos actes organitzats. En total unes 25.000 persones han participat en les activitats i s’han venut uns 14.000 llibres, amb un increment de la facturació en un 7,5%. Tenint en compte l’actual situació de crisi i que els dies de La Setmana, el temps no va acompanyar, la valoració és positiva tal i com explicava Montse Ayats, presidenta de la comissió organitzadora d’aquest esdeveniment.

Durant 10 dies l’Avinguda de la Catedral de Barcelona ha acollit 30 casetes amb 78 expositors entre editorials, llibreries, revistes i entitats i que ha comptat amb la participació de nombrosos ambaixadors, com biblioteques, escoles i grups de teatre, que han promocionat i donat difusió a la setmana i als llibres en català. La d’enguany és la Setmana més gran organitzada fins ara.

Setembre en català

Alguns dels factors que probablement han contribuït a fer augmentar les vendes és l’actual situació política de Catalunya i el fet de que La Setmana a coincidit amb la Diada Nacional de l’Onze de Setembre. Aquest fet també ha ajudat a donar més visibilitat i repercussió a la mostra on els grans protagonistes han estat els llibres relacionats amb el setge de 1714 en totes les seves variants: narrativa per adults, per joves, assaig.

31 anys després del naixement d’aquesta mostra d’editorials, escriptors , llibreries i apassionats de la lectura, La Setmana s’està convertint en un aparador per arribar a nous públics i fomentar la lectura en català. I a la vegada una manera de presentar i difondre la llengua i la cultura catalanes entre els turistes.

Afegeix un comentari nou