Les entitats i el veïnat, protagonistes del Sant Jordi al Raval

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Les entitats i el veïnat, protagonistes del Sant Jordi al Raval

Resum: 

La Diada de Sant Jordi serà un motiu més per celebrar la diversitat i la riquesa cultural del barri. Durant tot el dia la Rambla del Raval serà l'escenari per donar a conèixer el treball que desenvolupen més de 90 entitats del barri.

Des de la Fundació Tot Raval expliquen orgullosos que els protagonistes del Sant Jordi al Raval no són els escriptors "supervendes" ni les darreres novetats literàries, sinó les entitats educatives, socials i culturals, els comerciants i el veïnat del barri. Tots i totes sortiran al carrer per compartir i viure una tradició especial, en una mostra que reflecteix la diversitat i la riquesa cultural del Raval.

De les 10.00 fins les 21.00 hores la Rambla del Raval s'omplirà de parades on les entitats del barri donaran a conèixer el treball que hi desenvolupen. A més, s'hi realitzaran una seixantena d'activitats, com ara actuacions, tallers, conta contes, titelles, lectures, performances, audiovisuals i accions col·lectives.

Accions col·lectives, literatura i música

Una d'aquestes accions col·lectives, impulsada per Àmbit Prevenció, serà l'elaboració d'un mural col·lectiu per la pau i la convivència. També es crearà un mapa participatiu impulsat per la Fundació Tot Raval i el Grup Motor que promou el barri com a Territori Socialment Responsable que representi, des d'una mirada positiva, l'opinió que tenen sobre el barri els seus diferents agents, així com els seus veïns i veïnes.

La literatura ocuparà un paper central durant la jornada, amb lectures de textos, presentació de llibres, conta contes i un club de lectura, entre d'altres. Tant el Museu Marítim de Barcelona com la Biblioteca de Catalunya organitzaran activitats.

La música tampoc no hi faltarà. L'escenari acollirà les actuacions de la Batucada de Bastoners de l'Escola Labouré, de diverses agrupacions d'alumnes del Taller de Músics, una mostra de "tap dance" a càrrec d'Euro Tap Coalition i l'actuació del col·lectiu La Llama, compost per joves que participen a les associacions Teb i Ravalnet i que tracten temàtiques socials des de la música. També hi haurà balls i actuacions tradicionals de les diferents cultures que conviuen al Raval.

Teixint identitats

El projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural de l'Obra Social "la Caixa" que es desenvolupa al Raval no ha volgut perdre's la festa de Sant Jordi. Així, organitzarà l'acció ciutadana "Teixint Identitats al Raval", amb la qual donarà a conèixer els diferents projectes col·lectius generats al llarg dels cinc anys de la implementació d’aquest projecte al barri, així com les relacions que s'han generat entre diferents agents del Raval.

Per a més informació pots consultar el programa d'aquesta acció.

Afegeix un comentari nou