L'ONU premia Hàbitat3 per proporcionar habitatges a entitats socials

LaviniaNext
Autor/a: 
Carlos Faneca
Actualment l'entitat gestiona 490 habitatges. Font: Hàbitat3
Actualment l'entitat gestiona 490 habitatges. Font: Hàbitat3
La Fundació Hàbitat3 ha estat premiada per la seva iniciativa. Font: Hàbitat3
La Fundació Hàbitat3 ha estat premiada per la seva iniciativa. Font: Hàbitat3
El pisos que busca aquesta fundació acolliran persones en situació de vulnerabilitat Font: Hàbitat3
Els World Habitat Awards han atorgat el Premi d'or a Hàbitat3.

L'ONU premia Hàbitat3 per proporcionar habitatges a entitats socials

Autor/a: 
Carlos Faneca
LaviniaNext

Resum: 

Els World Habitat Awards han reconegut amb el premi d'Or la feina de la Fundació Hàbitat3, la primera entitat del sud d'Europa que rep aquesta distinció als exemples més innovadors de bones pràctiques d'habitatge.

El projecte de la Fundació Hàbitat3, amb el qual es fa possible el dret a l'habitatge a persones en situació de vulnerabilitat, ha estat reconegut amb el Premi d'Or dels World Habitat Awards a la millor iniciativa d'habitatge del món, uns premis que atorguen cada any l'Associació World Habitat i l'ONU-Habitat. És el primer cop en 34 anys que una entitat del sud d'Europa rep aquest premi als exemples més innovadors de bones pràctiques en aquest camp.

El director general de la fundació, Xavier Mauri, considera que, per a Hàbitat3, rebre aquest premi "és molt important ja que és un reconeixement a la feina que estem fent i això ens anima a seguir treballant". Gran part de la importància a què fa referència Mauri radica en la joventut de l'entitat, que va néixer el 2014.

La feina d'Hàbitat3 en el projecte que duu a terme amb diverses entitats socials i institucions de Catalunya és gestionar habitatge de lloguer social perquè els col·lectius més vulnerables puguin disposar d'un habitatge digne. La Fundació Hàbitat3 cerca habitatges de lloguer a preus per sota de mercat, a més de rehabilitar i dignificar els habitatges mitjançant la col·laboració amb empreses d’inserció laboral.

"Hi ha moltes entitats que necessiten habitatges per atendre persones de diferents àmbits, com persones sense llar, amb discapacitat intel·lectual, dones víctimes de violència masclista, etc.", assenyala Mauri, que manifesta que actualment la Fundació Hàbitat3 gestiona 490 habitatges a una vintena de municipis, fonamentalment situats en l’àmbit metropolità de Barcelona i en què viuen 1.341 persones. "Encara queda molta feina per fer", assegura Mauri, qui recorda que fa tres anys una enquesta a les entitats deia que el nombre de demandes arribaven a les 800.

Afegeix un comentari nou