Manresa crea el primer carnet universitari promotor de la banca ètica

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:

Manresa crea el primer carnet universitari promotor de la banca ètica

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

La targeta, iniciativa de l'Ajuntament i del Campus, incorpora el logotip de la campanya Demana Banca Ètica que s'està impulsant a les universitats catalanes.

La campanya Demana Banca Ètica, promoguda per Setem, Fets i Justícia i Pau, està de celebració. Amb menys d'un any han aconseguit el que Anna Fernández, de Setem, considera un "gran èxit": que la banca ètica estigui present a un carnet universitari, concretament al del Campus Universitari de Manresa.

Fins ara, tots els carnets emesos per les universitats catalanes estaven vinculats a algun banc o caixa tradicional. Amb aquesta nova targeta, l'Ajuntament de Manresa i el Campus de la ciutat han volgut apostar per un model diferent. "Feia temps que volien crear una targeta pròpia però no veien clar vincular-la a un banc com fan les altres universitats", explica Fernàndez.

Fernàndez: "Volien crear una targeta pròpia però no veien clar vincular-la a un banc com fan les altres universitats".

Amb aquesta iniciativa, els estudiants del Campus Manresa (integrat per la Universitat Internacional de Catalunya, la Universitat Oberta de Catalunya, la Politècnica, la Fundació Universitària del Bages i diversos equipaments) tindran dues targetes: la corresponent a la universitat on estan matriculats (encara vinculades a una entitat financera tradicional) i la genèrica del Campus.

El nou carnet no inclou els logotips dels bancs ètics ni de les cooperatives d'estalvi existents sinó el de la campanya Demana Banca Ètica. "Vam valorar introduir els logos de les entitats existents a Catalunya però al final vam decidir no fer-ho perquè volem que sigui l'estudiant qui triï entre l'oferta existent".

Segons detallen des del Campus, l'objectiu d'aquest carnet és "crear un vincle més estret entre la comunitat universitària i el sector econòmic i social de la ciutat". Per això, més de mig centenar d'establiments, xifra que s'espera doblar en poques setmanes, oferiran promocions especials als estudiants que el tinguin. "El carnet no vol ser un equivalent al Carnet Jove sinó un carnet per a la ciutat que mostri els beneficis d'estudiar i viure a Manresa", puntualitzen.

Un conveni més enllà de la targeta

El conveni signat per Demana Banca Ètica, l'Ajuntament i el Campus inclou un acord de difusió de les finances ètiques entre els estudiants. "La idea és que es promoguin activitats formatives, de difusió i de sensibilització per donar a conèixer en profunditat la banca ètica".

De moment no hi ha cap iniciativa semblant a la resta d'universitats catalanes però des de Demana Banca Ètica seguiran treballant per aconseguir èxits similars.

Si voleu llegir més sobre el tema, podeu consultar aquesta entrevista on Anna Fernández explica la campanya Demana Banca Ètica i parla d'aquestes finances en general.

Afegeix un comentari nou