Marsupialis, un nou de punt de trobada entre famílies i monitors/es

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Nen fent tasques de l'escola Font: Marsupialis
Nen fent tasques de l'escola Font: Marsupialis

Marsupialis, un nou de punt de trobada entre famílies i monitors/es

Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Neix una nova plataforma amb l'objectiu d’oferir ajuda a les famílies en la cura i l’acompanyament dels infants i alhora impulsar l’ocupació juvenil.

Marsupialis té l'objectiu de posar en contacte pares i mares d'arreu de Catalunya que es troben amb dificultats per conciliar amb joves del món de l'educació en el lleure i el lleure infantil que tinguin interès en realitzar tasques remunerades amb infants com a cangurs, professorat de reforç, entrenadors/es...

És un projecte que neix arrel de la necessitat d’un grup de mares i pares que han necessitat un cop de mà per compaginar les seves vides amb les dels seus infants. Per aquest motiu han decidit posar el seu granet de sorra per tal que altres famílies que es troben en la mateixa situació puguin comptar amb l'ajuda d’algú per acompanyar els seus fills/es, tenir-ne cura, aprendre i compartir moments en que no hi poden ser.

Destaca el fet que posa en contacte les famílies amb persones que comparteixen o han compartit espais en els que habitualment es mouen els seus fills i filles, ja sigui el barri on viuen o l'escola, la qual cosa pot contribuir a que la relació entre ambdues parts sigui més òptima. A més de la proximitat tenen en compte paràmetres com els valors i els principis per facilitar la trobada entre famílies i joves.

Monitors/es d’esplai, de menjador, professorat assistent, talleristes, entrenadors/es realitzen una tasca sovint invisibilitzada i Marsupialis vol donar visibilitat a milers de persones, habitualment joves, que encara estudien i cada dia demostren la seva vocació i vàlua en la cura i l’aprenentatge d'infants a través del voluntariat a caus, esplais i d'altres espais als barris.

Per això, a Marsupialis hi ha estudiants universitaris, que necessiten una font d’ingressos i poden ser un reforç excel·lent pels infants amb les tasques de l’escola i l’aprenentatge telemàtic.

A Catalunya actualment hi ha aproximadament 120.000 monitores i monitors i cada any unes 7.000 joves obtenen el Certificat de monitor/a o director/a d’educació en el lleure , d’acord amb la Direcció General de la Joventut de la Generalitat. La majoria forma part des de la seva infància en l'associacionisme i l'educació en el lleure i quan són joves els caps de setmana fan voluntariat a caus, esplais i d'altres.

D'altra banda, enguany, amb la situació derivada de la Covid-19, és possible que el nou curs les famílies necessitin noves eines per acompanyar els seus infants i joves tan a l'escola com a casa. I Marsupialis vol ajudar, ja que compta amb monitores i monitors certificats i professionals de l'ensenyament amb vocació, valors i experiència.

Afegeix un comentari nou