Més de 600 infants i joves acamparan al Maresme en una trobada escolta

Escoltes Catalans
 Font: Escoltes Catalans
Font: Escoltes Catalans

Més de 600 infants i joves acamparan al Maresme en una trobada escolta

Escoltes Catalans

Resum: 

Les unitats de llops, grups d’infants de 9 a 12 anys d’Escoltes Catalans, es reuneixen cada tres anys a la ‘Mogollops’, una trobada escolta que és un espai de coneixença, aprenentatge i experimentació.

Aquest cap de setmana 20 i 21 de maig, més de 500 infants d’entre 9 i 12 anys i els seus caps (més de 100 monitors majors de 18 anys) de tot Catalunya, acamparan a l’Ermita de Sant Mateu (Maresme) per celebrar una trobada escolta anomenada ‘Mogollops’ (Trobada de Llops d’Escoltes Catalans). Cada tres anys, les unitats de llops de l’Associació i els seus caps organitzen un cap de setmana conjunt perquè els nens i nenes siguin conscients que formen part del gran moviment que és l’escoltisme i comparteixin vivències amb altres infants.

La Mogollops, com totes les activitats escoltes, persegueix uns objectius pedagògics adaptats a l’edat dels nens i nenes, en aquest cas, els eixos són: conèixer les pròpies emocions i les dels altres, entendre la diversitat com a font de riquesa i adquirir autonomia davant del grup.

Aquests objectius pedagògics s’assoliran a partir d’una ambientació en què els nens i nenes, amb les seves accions, ajudaran a reconstuir la història d’una manada de llops per aconseguir que la lluna segueixi brillant. Durant el cap de semana els infants faran molts tipus d’activitats de la mà dels i les caps com activitats de lògica (joc de nit), artístiques (cants i danses), experimentals (experiments científics) o de pionerisme (construcció d’un tipi).

Afegeix un comentari nou