Nova guia online per a joves per detectar l'addicció a les pantalles del CJB

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Les pantalles i tu: una relació addictiva? Font: CJB
Les pantalles i tu: una relació addictiva? Font: CJB

Nova guia online per a joves per detectar l'addicció a les pantalles del CJB

Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

La guia online "Les pantalles i tu: una relació addictiva?" és un recurs per ajudar a joves a detectar senyals d'alarma sobre diverses adiccions a les pantalles.

Les pantalles estan presents en la nostra vida d'una manera molt generalitzada. Vivim en un món ultra connectat en què passem gran part del nostre temps davant d'una pantalla. Tot i les avantatges que faciliten fer multitud de tasques en el dia a dia, també comporten nombrosos riscos de dependència.

Més encara en persones joves, que revisen constantment el mòbil o passen hores jugant a videojocs. A més, aquesta situació s'ha incrementat durant els mesos de confinament com a conseqüència de la crisi sanitària, ja que la impossibilitat de sortir de casa ens ha obligat a treballar i estudiar online.

Per aquest motiu, el Consell de Joventut de Barcelona (CJB) ha creat aquesta nova guia online amb l'objectiu de que les persones joves puguin reflexionar sobre l'ús que en fan.

Es tracta d'un recurs que permet conèixer quins tipus d'addiccions a les pantalles existeixen i a detectar possibles senyals d'alarma, quines mesures de prevenció cal seguir així com recursos on es poden dirigir en cas d'addicció pròpia o d'alguna persona propera.

Les persones joves poden accedir a la guia online i fer una ràpida autoavaluació analitzant el nombre d'hores que passen davant les pantalles i per quin motiu, si senten por a no disposar del telèfon mòbil quan ho necessiten per quedar-se sense bateria, la por a perdre's el que passa a Internet, si la hiper connexió afecta a la seva son, entre d'altres.

A més, la guia parla del síndrome d'abstinència, la relació dels m'agrada a xarxes socials amb l'increment de la dopamina, l'hormona de la felicitat i també sobre el control de les compres online i les apostes.

Després de l'autoavaluació, les persones joves obtenen un seguit de recomanacions en cas que sigui necessari fer una revisió de la relació amb les pantalles.

Per a més informació, consulta altres recursos sobre socioaddiccions i gestió de les noves tecnologies.

Afegeix un comentari nou