Nova publicació sobre la transformació de les entitats socials a Europa

Associació per a Joves Teb - Comunitari

Nova publicació sobre la transformació de les entitats socials a Europa

Associació per a Joves Teb - Comunitari

Resum: 

Varis autors i autores reflexionen sobre el creixement de les organitzacions sense ànim de lucre i sobre la seva relació amb les administracions públiques, les empreses i les polítiques socials.

"Transformaciones de las entidades sociales" és l'últim número de la revista Políticas Sociales en Europa, que edita l'editorial Hacer. Recull algunes experiències que han tingut lloc a França, Bèlgica, Suïssa i el Quebec, així com a Catalunya i a l’Estat espanyol.

La publicació inclou articles traduïts de "Reconfigutations de l'associatif", els números 3 i 4 de la revista belga “Les Politiques Sociales”. La darrera part, que fa referència al nostre entorn més immediat, compta amb textos de Teresa Crespo, Àngels Guiteras, Ramon Nicolau, Víctor Bayarri i Demetrio Casado.

Els seus autors i autores parlen dels reptes que suposa el fet que en els darrers anys s'ha professionalitzat de forma important la dedicació a l'acció comunitària, i de com les associacions es transformen en empreses socials.

Aquests nous models d'empresa sense ànim de lucre tenen altres fonts de finançament (públiques, entre d'altres) i acullen formes de treballar més horitzontals, democràtiques i equitatives, amb persones voluntàries i personal contractat.

L'editorial Hacer es va crear l'any 1968. Els principals temes que tracta són l'acció dels moviments socials, la perspectiva de gènere, la reconstrucció de la memòria històrica, el pensamient crític i la difusió d'utopies socials.

Les entitats socials la poden aconseguir gratuïtament escrivint a l'adreça de correu electrònic hacer@fundacioapipacam.org.

Afegeix un comentari nou