Quan les persones LGBTI+ es fan grans

Colectic-comunitari
Il·lustració de la IV Jornada Anual del Centre LGTBI de Barcelona. Font: Centre LGTBI
Il·lustració de la IV Jornada Anual del Centre LGTBI de Barcelona. Font: Centre LGTBI

Quan les persones LGBTI+ es fan grans

Colectic-comunitari

Resum: 

El Centre LGTBI de Barcelona dedica la seva IV Jornada Anual a reflexionar sobre el desig i els models de convivència en la vellesa amb testimonis en primera persona.

Què els passa a les persones LGBTI+ quan es fan grans? A aquest interrogant dedica el Centre LGTBI de Barcelona la seva IV Jornada Anual aquest 18 i 19 de novembre en la qual reflexionaran persones de l'àmbit de l'activisme, les polítiques públiques i l'acadèmia. La Jornada s'articula al voltant de tres eixos: d'una banda, la veu dels testimonis en primera persona, i de l'altra, dos temes que evolucionen amb la vellesa, com són el desig i el model de convivència.

La Jornada arrencarà el divendres 18 de novembre a les 16 h amb una taula rodona amb les activistes històriques del moviment Jordi Petit, Norma Mejía i Núria Casals; i a continuació es projectarà el documental 'Les Invisibles', de Sébastien Lifshitz, que recull les experiències de diverses persones gais i lesbianes i el rebuig que pateixen per viure la seva orientació sexual amb llibertat a França.

El dissabte 19 de novembre a les 10 h es parlarà de les maneres d'estimar, desitjar i viure la sexualitat de les persones LGTBI+ amb el pas dels anys amb la vedette Dolly van Doll, l’activista Ana Ara i el jurista Ricard de la Rosa.

A la taula rodona de les 12 h es cercaran respostes a alternatives d'habitatge com pot ser el 'cohousing', el cohabitatge o els pisos compartits, amb Federico Armenteros, president de Fundación 26 de Diciembre, Eduard Cabús Viñas, tècnic del departament de Gent Gran de l’Institut Municipal de Serveis Socials, i Joan Andreu Bajet, patró fundador de la Fundació Enllaç i activista.

LGTBIfòbia i edatisme

Un informe publicat per la Diputació de Barcelona el 2021 evidenciava que les persones grans LGBTI+ pateixen una doble discriminació: LGTBIfòbia i edatisme.

Elaborat pel Grup de Recerca i Innovació en Treball social (GRITS) de la UB, la Fundació Salut i Envelliment de la UAB, la Fundació Enllaç i l’Associació Encara en Acció, subratllava també la invisibilització social de les dones lesbianes i posava de manifest la gran desconeixença sobre les persones grans bisexuals, intersexuals, racialitzades o en situació de pobresa.

Afegeix un comentari nou